ANNONS

Skansen, Humlan och galopp på Gärdet 6 juni

Linn Hammarlund firar nationaldagen i Humlan.
Linn Hammarlund firar nationaldagen i Humlan.
På måndag nästa vecka är det den 6 juni vilket betyder nationaldag och röd dag i almanackan. Så här kan du fira svenska flaggans dag på Östermalm och i resten av innerstan.
ANNONS

– I Humlegården håller stadsdelsförvaltningen i ett stort firande tillsammans med Kulturskolan som har extra digert program i år med större scen, orkester med mera, säger Sandra Lind, kommunikatör på stadsdelsförvaltningen.

På scenen i Humlan utlovas bland annat jazz, rock och indiepop. Och i parken och parkleken blir det spelmansstämma, teater, korvgrillning, hoppborg, ansiktsmålning och snickarverkstad. Parkleken öppnar vid 11.00 och programmet börjar vid 12.00.

På Skansen blir det flagg- och ansiktsmålning på dagen. Och på kvällen kommer kungafamiljen till Sollidens scen och lyssnar på nationaldagskonsert.

– Det blir pompa och ståt förstås och kungafamiljen är som vanligt närvarande. Vi firar att Svenska flaggans dag fyller 100 år och att Skansen fyller 125 år så det är mycket att fira, säger Anette Björlin, producent på Skansen.

Vid 18:30 börjar konserten på Solliden där artister som Kleerup, Ane Brun och Malena Ernman uppträder. Leder programmet gör Pernilla Månsson Colt.

På Gärdet hålls Nationaldagsgaloppen. Klockan 12.30, nedanför Borgen, börjar festligheterna. Det blir hatt-tävlingar, artistframträdande och framför allt en galopptävling.

I Kungsträdgården är Nationaldagen också sista dagen av matfestivalen Smaka på Stockholm. På kvällen spelar bland annat Nisse Hellberg från Wilmer X.

I Rålambshovsparken håller tv-legendaren Thomas Gylling i ”Mosquito BeachParty” där tropikopop-musik utlovas i mängder.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Östermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.