Min lokala hjälte

Skanska säljer tomter i centrum

Skanska vill sälja två tomter i Hässelby strands centrum. Tomterna ingår i planerna för ett nytt centrum, som redan nu är försenat.

Projektet har varit en följetång där slutdatumet skjutits upp flera gånger. Nu vill Skanska sälja två av tomterna som ingår i centrumplanen.

– Projektet består av fyra olika byggnader eller etapper. För drygt ett år sedan sålde vi en av dessa och nu planerar vi att sälja två till, men vi kommer att fortsätta att arbeta med etapp Lovön, säger Magnus Lambertsson, marknads- och försäljningschef på Skanska Nya Hem.

Enligt Magnus Lambertsson beror försäljningen främst på en omorganisation i företaget och att Skanska valt att fokusera på färre områden. Enligt honom går det i dag inte att säga om försäljningen kommer att fördröja bygget av de övriga etapperna ytterligare.

– En av orsakerna till att vi säljer är ju att vi vill att området ska bli klart, och när vi själva känner att vi just nu inte har kapacitet att göra det så är det bättre att en annan part går in i projektet.

Ingvar Falk, som bott i Hässelby i hela sitt liv, köpte i slutet på november förra året en lägenhet vid det tilltänkta nya centrumet. Han är besviken över att projektet inte har kommit längre.

– Att inflyttningen först blev framflyttad till september, det har vi accepterat. Men jag vill ju inte flytta in på en rivningstomt, säger han.

– Man trodde ju att man skulle få slippa rivningar och nybyggnationer och få den parkeringsplats som utlovats.

Strandpromenad kan utredas

västerort Promenadstråket som går vid vattnet från Hässelby strand och via Brommas sjölinje ända bort till Bällsta å borde bli mer tillgängligt, tycker Folkpartiet i Bromma. Partiet vill att den backiga promenadvägen ska göras planare med hjälp av promenadbryggor och gångbroar. Vad en ombyggnation skulle kosta är oklart och därför vill Folkpartiet att frågan nu utreds vidare.

Jag vill ju inte flytta in på en rivningstomt.