ANNONS

Här rånas Ica Skånsta – polisen släppte film

I vintras rånades Ica i Skånsta av två beväpnade och maskerade män. Men ännu har ingen åtalats för rånet. Nu har polisen släppt filmer från rånet i hopp om att få in tips som leder till att de skyldiga åker fast
ANNONS

– Vi vet inte vilka som var inne i butiken. Vi har kört fast i bevisläget, säger Ulf Sahlin, inspektör på polisen i Täby.

Rånet mot Ica på Kantarellvägen i Skånsta inträffade 28 januari, klockan 18.00. Två maskerade män med pistol och machete hotade då personal och en kund och kom över ett byte på 20 000 kronor.

Vi behöver mer bevisning

Ulf Sahlin, inspektör

Rånarna flydde sedan till fots och sprang cirka 200 meter längs Kantarellvägen/Getingvägen. Där Getingvägen svänger hoppade de på en fyrhjulig motorcykel som stått parkerad i skogsbrynet.

Enligt polisen mötte vittnen på Hacksta sportfält senare två män på en fyrhjuling. Männen försvann mellan fårhagarna i riktning mot Österåkers Brukshundsklubb och där tar spåren slut.

Fyra misstänkta

Efter rånet fick polisen snabbt korn på fyra kriminellt belastade män som misstänkts för inblandning i händelsen. Tre av männen häktades, men släpptes senare i brist på bevis.

– De är inte avskrivna, men vi behöver mer bevisning. Nu har vi börjat om, säger Ulf Sahlin.

ANNONS

Polisens teori är att rånarna har koppling till Österåker.

–  Ja, så tänker vi. Det verkar som de haft områdeskännedom. De har använt en flyktväg som går över terrängen och de har inte kört där man kan tänkas stöta på polis.
– Vår teori är att det är lokala förmågor som varit tvungna att få tag i pengar fort.

Bytet har inte hittats

Sedan polisen släppte butikens bevakningsfilm till media i tisdags (12/6) har en del tips kommit in, men man hoppas på ännu fler upplysningar.

– Det har kommit in lite tips så både från allmänhet och kollegor.

Ännu saknas rånbytet. Man har heller inte hittat den maskering rånarna använde – handskar och rånarluvor.

Misstänkt dömdes för vapenbrott

En av männen, som misstänkts för inblandning i rånet, en 21-åring , dömdes så sent som förra fredagen (8/6) för andra brott – bland annat grovt vapenbrott – till fängelse i ett år och åtta månader.

21-åringen har tidigare bland annat förekommit i utredningen om mordet i Söra då en 17-årig pojke misshandlades till döds, men inte som misstänkt.