ANNONS

Skapa din egen stadspark i Väsby

Kommunen vill ha in förslag på hur Suseboparken kan förbättras.
Kommunen vill ha in förslag på hur Suseboparken kan förbättras.
På lördag har du chansen att skapa din egen Susebopark.

Aktiviteten är en del av kommunens projekt att låta invånarna skapa en stadspark i Väsby.
ANNONS

Det är i samband med sommarloppisen på Hugo Sabels torg nu på lördag som kommunen bjuder in alla Väsbybor till att vara med och förändra Suseboparken och skapa en riktig stadspark i Väsby.

– Med hjälp av magnetkartor får Väsbyborna bygga sina egna förslag. Dessutom kommer stadsträdgårdsmästaren och vi i projektgruppen att vara på plats och svara på frågor, säger projektledaren Linda Nordberg.

Redan nu går det att lämna in förslag via kommunens hemsida. Alla de förslag som kommer in under augusti månad kommer att bearbetas av en panel som sedan arbetar fram olika konceptförslag. Därefter, någon gång i mitten på oktober, får Väsbyborna möjlighet att rösta fram det bästa förslaget.

– Det kommer att finns omkring fyra förslag att rösta på, lite beroende på hur många förslag vi får in nu och hur mycket de skiljer sig åt, säger Linda Nordberg.

Hur säkerställer ni att det blir en säker omröstning?

– Man kommer inte att behöva registrera sig. Vi tror att öppenhet och enkelhet är viktigare. Det är ovanligt att människor missbrukar en sådan här möjlighet.

Kommunen har avsatt två miljoner kronor under 2015 till förändringen av Suseboparken som ska vara klar till nästa sommar.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands Väsby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.