ANNONS

Skärholmen kan få båtar för uthyrning

familj ror, roddbåt, båt genre mostphotos
Skärholmsbor som inte själva har råd eller tid med båt borde få möjlighet att hyra billigt, menar förslagsställaren.
Skärholmen behöver billig båtuthyrning så att folk som inte själva har råd eller tid med egen båt lätt kan komma ut på sjön. Det framför en Skärholmsbo i ett medborgarförslag.
Nästa vecka diskuteras frågan i nämnden.
ANNONS

”Jag uppskattar mycket att promenera längs med vattnet och att vistas på stränderna, men längtar ofta efter möjligheten att också få komma ut på vattnet. Ro en liten tur, se på staden från ett annat håll” skriver Skärholmsbon.

Båtuthyrning till bra pris

Men att skaffa egen båt och bli medlem i en båtklubb är både för dyrt och kräver för mycket engagemang, menar förslagsställaren.

För att fler i Skärholmen ska få möjlighet att komma ut på sjön vill Skärholmsbon att Stockholms stad ska börja hyra ut enkla roddbåtar till ett bra pris. Förslagsvis nedanför Skärholmens gård. Idén är att det ska vara lättillgängligt och fungera ungefär som med hyrcyklar.

Stadsdelsförvaltningen positiv

Skärholmens stadsdelsförvaltning är positiva till förslaget men menar att staden själva inte har någon möjlighet att börja med båtuthyrning. Förutsättningen är att en förening med intresse för att driva båtuthyrning tar kontakt och driver frågan.

Om en föreningen själv tar initiativ till båtuthyrning vill stadsdelsförvaltningen tillsammans med idrottsförvaltningen hjälpa till för att en verksamhet ska kunna etableras.

Beslut fattas i stadsdelsnämnden den 27 februari.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Skärholmen Vårberg Bredäng direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.