ANNONS

Skärholmen hade bäst snöröjning i stan förra året

56 procent av de svarande i Skärholmen var nöjda med snöröjningen förra året.
56 procent av de svarande i Skärholmen var nöjda med snöröjningen förra året.
Snöröjningen i Skärholmen var bäst i hela stan förra vintern. Här var fler än hälften nöjda, visar en medborgarundersökning.
Enligt Kent Karlsson, samordnare för parkgruppen, kan det bero på att samarbetet med entreprenören är bättre än i andra stadsdelar.
ANNONS

Enligt medborgarundersökning gjord av Stockholms stad var Skärholmen den stadsdel där de boende var mest nöjda med snöröjningen förra året.

56 procent svarade att de tyckte att snöröjning och sandning av gator och gångvägar sköttes på ett bra sätt.

Effektiv snöröjning

Kent Karlsson, samordnare för parkgruppen i Skärholmen, tror att medborgarnas nöjdhet kan bero på att kontakten med entreprenören som sköter snöröjningen är bättre än i andra stadsdelar.

– Det är nog en stor del av det. Vi har ett ganska bra samarbete med Peab som som sköter våra park-, gång- och cykelvägar. Vi har en direktkontakt med dem som jag inte tror att andra stadsdelar har med sina entreprenörer.

Enligt Kent leder direktkontakten till att snöröjningen blir mer effektiv.

– I och med att vi alltid är ute i området rapporterar vi direkt till Peab om vi inte är nöjda och Peab är jättebra på att återrapportera till oss om någon maskin är sönder eller så.

Nöjdheten varierar

Skillnaden i nöjdhet stadsdelarna emellan är tydlig. Camilla Höglund, driftingenjör på trafikkontoret, menar att det kan bero på att det kom mer snö i vissa områden – däribland Farsta och Skarpnäck, där endast 36 respektive 38 procent var nöjda med snöröjningen.

– Björkhagen och Bagarmossen fick mest snö i hela Stockholm förra vintern. Det var 15 centimer mer där än i Skärholmen. Farsta strand fick också jättemycket, säger hon.

En annan anledning till att nöjdheten varierar är att entreprenören som har hand om snöröjningen åt Stockholms stad inte har skött sig som de ska.

ANNONS

– Kriterierna för att entreprenören skulle få förlängt var att de sträckte upp sig. Nu har de visat en klar plan för hur de ska göra, så vi räknar med att det blir bättre i år, säger Camilla Höglund.

Fakta

Så nöjda var medborgarna med snöröjningen förra vintern

Skarpnäck: 38 procent

Skärholmen: 56

Hägersten-Liljeholmen: 51

Enskede-Årsta-Vantör: 46

Älvsjö: 42

Farsta: 36

Södermalm: 44

Norrmalm: 47

Kungsholmen: 46

Östermalm: 42

Spånga-Tensta: 47

Rinkeby-Kista: 51

Bromma: 39

Källa: Stockholms stad
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Skärholmen Vårberg Bredäng direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.