ANNONS

Hela Skärholmens äldreomsorg Silviahemscertifierad

Äldre äldrevård pensionär
Högsta möjliga livskvalitet för de äldre är målet.
All kommunal äldreomsorg i Skärholmens stadsdel är nu Silviahemscertifierad.
– Det kommer att bidra till omsorg av mycket god kvalitet till de äldre, säger Andreas Thorstensson, avdelningschef vid stadsdelsförvaltningen.
ANNONS

Silviahemscertifiering innebär att alla medarbetare utbildas i demensvård och palliativ vårdfilosofi. Det gäller såväl vårdpersonal som biståndshandläggare och chefer.

Sätra vård- och omsorgsboende fick sitt certifikat redan 2013. 2019 har all kommunal äldreomsorg i Skärholmens stadsdel uppnått samma mål. Hittills har ingen annan stadsdel gjort det.

– Detta har varit en långsiktig och metodisk satsning från vår sida som inleddes 2012. Att alla som arbetar med omsorg av äldre, i alla led,  blir Silviahemscertifierade kommer att bidra till omsorg av mycket god kvalitet till de äldre i Skärholmens stadsdelsnämndsområde, säger Andreas Thorstensson, avdelningschef för äldre, personer med funktionsnedsättning och socialpsykiatri, i ett pressmeddelande.

Syftet är att ge demenssjuka, och deras anhöriga, högsta möjliga livskvalitet. Helhetsperspektiv är ett nyckelord, liksom regelbunden reflektion och kontinuerlig kompetensutveckling.

Silviahemscertifiering ges av stiftelsen Silviahemmet.

 

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Skärholmen Vårberg Bredäng direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.