ANNONS

Skärholmens centrum kortar sina öppettider

Skärholmens centrum för John Routledge, CBRE. SKHLM
Alla utom livsmedelsbutikerna minskar sitt öppethållande.
Med anledning av coronaviruset kortar nu Skärholmens centrum sina öppettider. I andra centrum har flera butiker själva valt att ha kortare öppettider eller i vissa fall hålla stängt.
ANNONS

Skärholmens centrum ändrar tillsvidare sina öppettider för att förhindra spridningen av coronaviruset.

– Vi har i dialog med hyresgästerna beslutat att tillfälligt begränsa öppettiderna vid alla våra centrumfastigheter. Anledningen till beslutet är den rådande situation som utbrottet av det nya Coronaviruset har skapat, säger Carl Strufve, Nordenchef på Grosvenor Europe som bland annat äger Skärholmens centrum, i ett mejl till Mitt i Söderort.

De nya öppettiderna är måndag till lördag klockan 11 till 18 och söndagar klockan 12 till 15 och gäller från och med tisdagen 17 mars.

Undantaget är livsmedelsbutikerna som har valt att behålla sina ordinarie öppettider.

Ökat städningen av centrum

Centrumet har även vidtagit andra åtgärder för att förebygga smittspridning.

– Vi har uppgraderat våra städrutiner och har löpande avstämningar i den grupp som är ansvarig för att hantera situationen, säger Carl Strufve.

Fler butiker väljer kortare öppettider

Och flera köpcentrum tänker likadant. Liljeholmstorgets galleria och Kista galleria ägs båda av Citycon och där har flera butiker valt att ändra sina öppettider.

Och både Farsta centrum och Sickla köpkvarter skriver på Facebook att vissa butiker har valt att korta sina öppettider. Atrium Ljungberg, som bland annat äger Farsta centrum, Sickla köpkvarter och Söderhallarna, meddelar även att de ställer in samtliga publika evenemang fram till 15 april.

Från och med 18 mars kommer även NK ändra sina öppettider. ”Vi följer händelseutvecklingen noga och förhåller oss till Folkhälsomyndighetens råd och regeringens riktlinjer”, skriver de i ett pressmeddelande.

ANNONS
Fakta

Så kortas öppettiderna

Skärholmens centrum, SKHLM 

Måndag-lördag 11-18

Söndag 12-15

Dagligvaruhandel har ordinarie öppettider. 

 

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.