Skärholmens kyrka fixar drop in-dop

Ett dop kan bli ett minne för livet.
Ett dop kan bli ett minne för livet.
Har du funderat på att döpa ditt barn, men inte haft tid att ordna det? På nationaldagen är det drop in-dop i Skärholmens kyrka.

Att ordna dop kan kännas jäktigt. Inbjudningar ska skickas ut, dopdräkt ordnas och festmat eller fika inhandlas. Men så behöver det inte vara. På måndag, den 6 juni, ordnar Skärholmens församling drop in-dop i Skärholmens kyrka.

– Folk har ofta fullt upp med vardagen. Det här är ett sätt att ge dem tid att döpa sitt barn, eller sig själva. Dessutom kan det vara kostsamt att ordna kalas, men här är det vi som bjuder, säger kyrkoskrivaren Marie Elias.

Drop in-dop finns i Skärholmens kyrka sedan några år tillbaka, en dag om året. Det brukar vara populärt, enligt Marie Elias.

– Mellan tre och tio personer brukar döpas. Inte bara barn, utan också vuxna. Till barnen lånar vi ut dopdräkter och de vuxna kan låna konfirmationskläder om de vill, säger Marie Elias.

Drop in-dagen pågår klockan 11–15. De som kommer får först samtala med en präst. Sedan blir det dop. Till sist bjuder församlingen på kaffe och tårta. Man får ta med gäster men om man är många är församlingen tacksam om man säger till i förväg.