ANNONS

Skärholmsbor dömda – trotsade eldningsförbudet

korv och grillat
Engångsgrillar är populära – men inte ofarliga.
Det var 30 grader varmt och svår torka. Ändå grillade en man och en kvinna direkt på marken i ett bostadsområde i Vårberg.
Nu har båda två dömts till 30 dagsböter, för brott mot eldningsförbudet.
ANNONS

Det var den 21 juli som de båda Skärholsmborna tände en grill på marken, trots det eldningsförbud som rådde  i hela Stockholms län.

När de ertappades förklarade de att de inte kände till förbudet. Dessutom hade de sett flera andra i området grilla samma dag, hävdade de.

Det hjälpte inte. Fallet ledde till åtal och nu har den knappt 40-årige mannen och den drygt 50-åriga kvinnan dömts till 30 dagsböter, för ”brott om lagen om skydd mot olyckor”. Tingsrätten konstaterar att man är skyldig att ta reda på om det är tillåtet att grilla eller inte.

De två Skärholmsborna är långtifrån ensamma om att ha brutit mot sommarens eldningsförbud. Mitt under den värsta värmeböljan fick Stockholmspolisen in hundratals tips i veckan om människor som grillade i skog och mark och gjorde också en del egna kontroller. Räddningstjänsten ryckte ofta ut för att släcka markbränder, varav en del orsakats av grillning.

Det var inte alltid de skyldiga hittades och långtifrån alla fall ledde till åtal.

ANNONS

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Skärholmen Vårberg Bredäng direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.