ANNONS

Skarpäng ska tycka till om centrum

Täbys lokala stadsdelskärnor ska få ökad dragningskraft. Förra veckan fick 173 unga Skarpängsbor tycka till om framtiden för deras centrum.

Nu ska övriga invånare i området säga sitt.
ANNONS

Mitt i Täby har tidigare berättat om planerna på att lyfta lokala centrum runt om i kommunen. Utvecklad service och handel, är målet.

Täby kommun hoppas att satsningen ska ge en mer stadsmässig och levande karaktär i till exempel Hägernäs, Gribbylund och Täby kyrkby.

Först i kö är dock Skarpäng. Under året ska en detaljplan tas fram för utvecklingen av området och nu vill kommunen veta hur de som bor där ser på framtiden.

I onsdags besökte tjänstemännen Skarpängsskolan. Senare på eftermiddagen kunde de återvända med 173 ifyllda enkäter som ska ge vägledning om de ungas syn på sitt centrum.

– Vi vill veta vad olika målgrupper tycker och ungdomarna är naturligtvis viktiga, säger Soroor Notash som är kommunens projektledare.

Den så kallade medborgardialogen fortsätter nu och inte minst vill kommunen ha in svar från barnfamiljer. Därför kommer öppet hus att hållas i Skarpängs centrum.

– Vi vill ställa frågor och har enkäter för att få in synpunkter på områdets utveckling, säger Soroor Notash.

Det första mötet hålls lördagen den 6 februari mellan klockan 13 och 15. Andra tillfället är onsdagen den 10 februari klockan 18-20. Åsikter tas även in via kommunens hemsida och det går bra att delta fram till den sista februari.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.