ANNONS

Stor oro i Skarpnäck efter skottlossningar

Chow Chomsoongneun är ständigt oroad över att hennes son ska träffas av ett skott.
Chow Chomsoongneun är ständigt oroad över att hennes son ska träffas av ett skott.
– Jag tycker det är otäckt naturligtvis, de har ju automatvapen, säger Gertrud Selin.
– Jag tycker det är otäckt naturligtvis, de har ju automatvapen, säger Gertrud Selin.
Under de senaste fyra månaderna har fyra skottlossningar ägt rum i Skarpnäck. Tre har skett på öppen gata och i det fjärde fallet sköt någon in i en lägenhet. Många i området är oroande över utvecklingen.
ANNONS

– Man blir väldigt väldigt orolig. Jag har en son som går i tvåan och går ensam till skolan och man vet ju inte om skotten kan hamna på hans huvud, säger Chow Chomsoongneun.

Hon tillbringar nästan all sin tid i Skarpnäck eftersom hon både bor och driver Chow Thairestaurang där.

– Vi bor väldigt nära där man sköt en av gångerna och det var bara tur att jag jobbade och min son var på nattis då. Men det här påverkar mig hela tiden. Barn borde kunna springa ute och leka vid 18-19-tiden när det är ljust, men jag kan inte koncentrera mig när jag är på jobbet utan tänker hela tiden på vad som kan hända min son, säger hon.

Och det är inte bara skottlossningarna som oroar.

– I början av augusti var det några som knivhögg varandra härutanför mitt på dagen, säger Chow Chomsoongneun.

Bredvid jobbar Gertrud Selin på Hjärtat blommor, även hon bor i Skarpnäck.

– Det är ju automatvapen det här, det är inga leksaker de har. Jag tycker det är otäckt naturligtvis och funderar över vart världen ska ta vägen för det händer ju på andra ställen också. Men jag är inte rädd att gå ut på kvällen eller för att åka t-bana, säger hon.

Men det är det många andra som är. En medelålders man som vill vara anonym säger att han tycker att området är väldigt oroligt efter klockan 19 och att man helst inte är där då. Men han vill inte medverka i tidningen av rädsla för vad han skulle kunna råka ut för. Han får medhåll av en äldre man som också vill vara anonym. Han är mycket kritisk mot polisens insatser.

– Det är väldigt dålig polisbevakning här. Det händer ganska mycket här men de åker bara rakt igenom, de borde åka in och kolla på bakgårdar också, säger han.

ANNONS

Chow Chomsoongneun känner sig uppgiven.

– Jag tror att alla som bor här känner samma sak. Men vad kan man göra. Jag funderar på att flytta till ett annat område som är säkrare, säger hon.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Hammarby Björkhagen Skarpnäck direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.