ANNONS

Skarpnäcks allé kan lysa upp till jul

Julbelysning i träden orsakar slitage.
Julbelysning i träden orsakar slitage.
Skarpnäcks allé kan få julbelysning redan i år. Men att hänga belysning i träden är inget alternativ, istället utreds vilka fastighetsfasader som är möjliga.
– Vi är ganska sent ute inför den här julen, men det är möjligt att få till det ändå, säger Inger Bogne, utredare på stadsförvaltningen.
ANNONS

Julbelysning i Skarpnäcks allé har varit ett stående medborgarförslag det senaste året, och nu kan det bli verklighet– redan i år. Kruxet är att julbelysning måste hängas upp på fastighetsfasader, något som kräver samarbete med fastighetsägare. Vid näringslivsrådets mötet förra veckan diskuterades möjligheterna.

– De fastighetsägare som var med vid mötet var positiva. Vi är ganska sent ute inför den här julen, men det är möjligt att få till det ändå. Kommer vi på någonting så självklart ska vi göra, säger Inger Bogne, utredare på stadsförvaltningen.

Att hänga upp belysning i träden är uteslutet, något som enligt stadsdelsnämnden och trafikkontoret beror på ”strypning” av stammen, samt att det blir slitage vid upp- och nedmontering. Stadsdelsförvaltningen är ändå positiva till förslaget och kommer fortsätta undersöka möjligheterna.

– Stadsdelen har fått pengar för att förstärka utsmyckningen i samband med julen och söker projekt på vad man kan göra.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Hammarby Björkhagen Skarpnäck direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.