ANNONS

Skärpt straff för pistolhot vid Jula

De hotade att döda väktaren vid byggbutiken i Kungens kurva. Sedan drog de pistol.

Nu har hovrätten skärpt straffet för de två männen.
ANNONS

En väktare som arbetar vid Jula-butiken i Kungens kurva hotades till livet en dag i slutet av augusti förra året. Väktaren hade följt efter en kund, en 38-årig man, som gick in i butiken, där en diskussion uppstod. Dispyten fortsatte ute på parkeringen, där också kundens kompis, en 27-årig man som väntat i bilen, anslöt till bråket.

Plötsligt skrek 27-åringen att han skulle döda väktaren och drog fram en pistol som legat i bilen. Han sköt ett skott upp i luften medan 38-åringen skrek att han borde skjuta ihjäl väktaren. Sedan försvann de båda från platsen med bil.

Tingsrätten dömde männen, men friade dem från grovt vapenbrott, eftersom de hävdade att de använt en ofarlig variant – en soft air gun. Hovrätten ansåg dock att ett farligare vapen kunde bindas till brottet. Två dagar efter händelsen återfanns nämligen en laddad pistol i en garderob hemma hos flickvännen till en av männen. Polisen hittade dessutom en färsk film där de båda poserade med vapnet. Med hjälp av mobilpositionering kunde man också konstatera att männen hade åkt direkt till lägenheten där vapnet hittades, efter händelsen i Kungens kurva.

Båda männen har tidigare dömts för flera brott, bland annat vapenbrott och narkotikabrott. 38-åringen, som dömdes till sex månaders fängelse i tingsrätten, får 18 månader i hovrättens dom, som föll i fredags. 27-åringen får sitt fängelsestraff förlängt från ett år, till ett år och nio månader. De ska också betala skadestånd till väktaren.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.