ANNONS

Skatepark i Bromsten – tre flugor i en smäll

Arkivbild Mostphotos
Arkivbild Mostphotos
En skatepark mellan Bromsten och Rinkeby – ett riktigt kinderägg tycker stadsdelsförvaltningen. Integration, motion och en mer attraktiv stadsdel tas upp som positiva följder av en sådan anläggning.
ANNONS

Under flera års tid har Spånga-Tenstas medborgare lämnat in förslag efter förslag om en skatepark i stadsdelen. Än har ingenting hänt, men nu börjar det se ljusare ut för skatesugna Spångabor.

”Det finns ingen skatepark i stadsdelen. Jag föreslår därför att: en skatepark etableras mellan Bromsten och Rinkeby.”

Så löd ett medborgarförslag som lämnades in i juni och som fått stadsdelen att se positivt på en skatepark i Rinkebydalen, som området kallas.

En skatepark går enligt förvaltningen i linje med stadens mål om att få unga att röra på sig mer. Den skulle dessutom innebära en naturlig mötesplats för ungdomar och gynna integrationen mellan de olika områdena, samt göra stadsdelen mer attraktiv, enligt förvaltningen.

Både tjänstemännen och politikerna i Spånga-Tensta är därför överens om att en skatepark ska ingå i en lista över prioriterade projekt när man lägger upp budgeten för de kommande tre åren.

– Det är det vi har sagt så det får bli vår målinriktning. Sen är det alltid begränsat med medel, men vi ska försöka prioritera en skatepark, säger Roland Målsäter, enhetschef för stadsmiljö och trygghet på Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning.

Om och när Spånga får en skatepark går inte att säga med säkerhet i dag. Underlaget för budgeten bestäms av stadsdelsnämnden i april nästa år. Om skateparken kommer in i budgeten kan det dröja uppemot tre år innan den blir verklighet.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tensta Rinkeby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.