ANNONS

Vägbom vid Skavlötens värmestuga – ”Infarten ska bort”

Bom vid Skavlötens värmestuga
Bommen hindrar bilar att komma ner till de nya återvinningslådorna.
Den nya bommen vid Skavlötens värmestuga har förbryllat en del besökare. Den gör det nämligen omöjligt att nå den gamla handikappsparkeringen för de som är i behov av den.
ANNONS

Värmestugan vid Skavlöten har en ramp längs med baksidan som gör det lätt för såväl rullstolar som rullatorer att komma in. Precis i anslutning till rampen finns en handikapparkering.

Men nu har kommunen satt upp en låst vägbom vid infarten till handikapparkeringen, vilket har förbryllat flera besökare.

Infarten ska bort

My Rönnols är fastighetschef på Täby Fastighet AB och berättar att bommen skyddar de nya återvinningslådorna.

– Vi har just fått dit lådorna så att besökare ska kunna återvinna soporna från utflykten. När de kom på plats märkte vi ganska snabbt att människor kom med bil och lämnade sin vanliga återvinning där. Då satte vi upp bommen för att tydligt markera att det inte är meningen.

My Rönnols menar att det dels blev problem eftersom kärlen inte alls är dimensionerade för den mängd sopor det blev, och dels är det inte en kostnad som kommunen ska ta.

– Dessutom är det så att den infart där bommen sitter ska bort, i och med att vi gör om hela infarten till Skavlöten, säger hon.

Vägen dras om

Under året som kommer ska både värmestugan, rampen och omgivningarna renoveras. Infarten ska från och med sommaren 2020 gå från rondellen vid K-Rauta på Arningevägen. Den befintliga Skavlötsvägen ska vara kvar men endast öppen för gång- och cykeltrafikanter.

Men detta gör ju att man inte kan parkera på handikapparkeringen nu. Hur tänkte ni då?

– Det finns en annan handikapparkering, något längre bort. Den ligger innan man kommer fram till själva gården och man tar sig sen på en parkväg mellan vattnet och huset från parkeringen. Man behöver alltså aldrig passera bommen. 

ANNONS

Och om man behöver rampen?

– Då får man ta sig runt huset och upp till rampen. Underlaget där ska vara bra, säger My Rönnols.

Nyhetstips tips oss tipsa redaktionen på Mitt i

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.