ANNONS

Kvinna skickade hundratals ”störande” sms

Kvinnan skickade flera hundra sms till mannen i Täby.
Kvinnan skickade flera hundra sms till mannen i Täby.
En 26-årig kvinna döms till villkorlig dom efter att hon enligt domen skickat hänsynslöst många meddelanden till en man i Täby.
ANNONS

En 26-årig kvinna från Eskilstuna döms av Attunda tingsrätt för att ha skickat hundratals meddelanden till en man i Täby.

De två hade inledningsvis en ömsesidig relation efter att de träffats på en fest. De pratade i telefon och skickade sms till varandra, men efter en dryg månad ville mannen avsluta relationen.

Kvinnan tycktes vara av en annan uppfattning. Under en månads tid skickade hon över 300 meddelanden till honom och hans mamma via Facebook – dag som natt.

Fick mannen att ringa 112

Hon skrev också att hon planerade att skada sig, vilket gjorde att mannen ringde 112 vid två tillfällen. Polisen åkte då hem till kvinnan och efter det uppmanade polisen mannen att sluta svara på meddelanden och blockera henne. Men kvinnan fortsatte att skicka meddelanden via Facebook – som mannen såg som skräppost.

Kvinnans bild var att hon aldrig fått någon förklaring till varför mannen inte längre ville att de skulle höras. Hon trodde att mannen inte mådde bra och att det var därför han avvisade henne. Hon mådde också dåligt och hade enligt henne inte någon kontroll på vad hon skickade.

ANNONS

Kvinnan borde ha förstått

Rätten skriver att praxisen är att störande meddelanden i viss fall kan bedömas som ofredande. I det här fallet menar de att kvinnan bör ha förstått att mannen inte längre vill ha kontakt när han blockerade henne på Facebook. Men hon fortsatte ändå och skickade även bilder med syftet att visa att hon skadat sig.

Böter räckte inte

Rätten menar att detta innebär en meddelandena varit av hänsynslöst slag och inneburit en kännbar fridskränkning. Rätten skriver att böter inte räcker som påföljd utan 26-åringen döms till villkorlig dom, vilket innebär att hon ska vara skötsam under de närmsta två åren.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.