ANNONS

Skidklubben säljer julgranar – för 63:e året i rad

Julgransförsäljningen har dragit igång i Kyrkbyn. Bilden är från förra året.
Julgransförsäljningen har dragit igång i Kyrkbyn. Bilden är från förra året.
Nu har Täby IS Skidors årliga julgransförsäljning dragit igång. Det är en tradition med rötter tillbaka till 1955 och pengarna går oavkortat till ungdomarnas skidåkning.
– Försäljningen kan bidra till att vi får vår alldeles egna Charlotte Kalla, säger Ulrika Sterner på Täby IS Skidor.
ANNONS

I helgen radade Täby IS Skidor upp sin sin årliga julgransförsäljning utanför Ica i Täby kyrkby. Det har kommit att bli en långvarig tradition i Kyrkbyn – sedan 1955 rättare sagt.

– Det är en tradition som engagerar gamla som unga i klubben, det är också ett kul inslag på torget inför jul som våra klubbmedlemmar stolt ställer upp på. De som bor i Kyrkbyn brukar ofta fråga när vår försäljning börjar, säger Ulrika Sterner på Täby IS Skidor.

Bidrar till föreningslivet

Alla intäkter från försäljningen går oavkortat till barn- och ungdomsverksamheten. Pengarna subventionerar resor till platser där det faktiskt finns snö att åka på.

– Vårt motto är att skidåkning ska vara tillgänglig för alla. Det är bland annat därför barn och ungdomar under 20 får åka gratis i konstsnöspåret.

Hoppas på egna talanger

Klubben har i år sju juniorer i åldrarna 16 till 19 som tävlar på Sverigenivå, varav fem går på skidgymnasium runtom i norra Sverige.

– Tillväxten och bredden i klubben kommer med antalet aktiva och möjligheten att träna på snö. Köper man en gran av oss kanske man bidrar till att vi får vår alldeles egna Charlotte Kalla om några år, säger Ulrika Sterner.

Det finns både rödgran och kungsgran och försäljningen pågår varje helg mellan 10-17 och fredagen den 21:a mellan 17-20.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.