ANNONS

Skidlyckan: ”Tokpositivt om det blir OS här”

Skidskytte
Sollentuna eller Botkyrka – var hamnar skidanläggningen?
Om vinter-OS kommer till Stockholm 2026 är Bisslinge ett av alternativen för ett skidcenter med längdskidor och skidskytte.
– Det ju tokpositivt, då får vi en riktig skidanläggning, säger Anders Carlheim på Turebergs IF SOK.
ANNONS

I fredags lämnade Sveriges olympiska kommitté, SOK, in den officiella ansökan för Stockholm som värd för vinter-OS 2026. Förutom Sollentuna kommun som ställer sig positiv till ett OS, skulle det betyda mycket för alla skidintresserade i området.

– I och med att jag är ordförande i en skidklubb är det ju tokpositivt, då får vi en riktig skidanläggning som vi kan utnyttja betydligt fler månader om året än vi har möjlighet till i dag, säger Anders Carlheim.

Saknar en skidanläggning

Det som behöver byggas är en skidanläggning och en ishall. Enligt SOK är det inget som i så fall byggs endast för det syftet, då det finns behov för dessa anläggningar oavsett. Något som ordföranden för skid- och orienteringsklubben Turebergs IF SOK håller med om.

– Både konstsnöspåret i Arninge och Bisslinge är lagt på golfbanor som inte är så kuperade. Man har tur om man hittar nån liten backe här och där men det är mest platt, säger Anders Carlheim.

Som huvudalternativ för skidanläggningen har SOK listat Hamra i Botkyrka. Därefter är Bisslinge i Sollentuna kandidat.

ANNONS

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.