Skinka slut på direkten

Det är inte ens första advent – och ekoskinkan på Husa gård är slut för länge sedan.

– Verkar som om folk satt vid sina datorer och väntade när vi släppte skinkorna, säger ekobonden Staffan Ahrén.

I lördags hålls öppet hus på Husa gård i Brottby. Här slaktas och säljs ekologiskt kött från gårdens djur.

Det är den splitt nya ladugården som bonden Staffan Ahrén vill visa upp.

– Sedan bjuder vi också på köttgrytor i all enkelhet.

I ladugården går gårdens 60 kor fritt.

Är korna själva nöjda då?

– Det är litet svårt att få ett artikulerat svar från dem. Men de ser glada ut.

Även om korna var i fokus i lördags är det ett annat djur som är på tapeten på Husa gård just nu – grisarna.

Härom veckan släppte gården webbeställningen på gårdsslaktad julskinka. Varenda skinka var tingad på mindre än två timmar, enligt Staffan Ahrén.

– Förut har det tagit några dagar. Det verkar nästan som om folk satt vid sina datorer och väntade, säger han.

För den som vill och har plats för mycket kött i frysen finns dock fortfarande möjligheten att köpa en fjärdedels gris. Då finns skinkan med som en del.