ANNONS

Första skissen – här är nya jätteskolan i Huvudsta

Skola, Huvudsta, skiss
Här är en visionsskiss av förslag på skolans placering (till höger) och förslag på de nya stadsradhusen (till vänster)
Solnas nya jätteskola kommer att ta plats i området där nuvarande Tallbackaskolan ligger. Dessutom blir det hundratals bostäder. Redan nu finns skisser på bostäderna och skolan.
ANNONS

Omfattande protester fick politikerna i den blågröna majoriteten att överge planerna på en ny skola på den tidigare bensinmackstomten i Huvudsta. Beskedet kom på onsdagen. Nu är det i stället byggande i anslutning till Tallbackaskolan som gäller. Det blir dessutom hundratals nya bostäder vid den nya skolan.

Skisser finns klara för hur det är tänkt att se ut. Bolaget AIX Arkitekter anlitades redan i somras av Solna stad för att börja jobba fram ett första förslag för hur bostäderna och skolan kan placeras.

Kommunen backar om stort skolbygge efter omfattande protester

Det är upp till 300 bostäder som planeras i anslutning till den nya skolan. Möjligheterna att bygga både flerbostadshus och stadsradhus kommer att prövas i den kommande detaljplaneprocessen. Ännu finns ingen intressent för att bygga, meddelar Solna stad.

– Nej, det är ännu för tidigt i processen, säger kommunstyrelsens ordförande Pehr Granfalk (M) till Mitt i.

Beslut i december

Den 2 december väntas politikerna i kommunstyrelsen klubba den nya inriktningen för byggnationen av bostäderna och skolan, samt ge byggnadsnämnden i uppdrag att ta fram en ny detaljplan.