ANNONS

P-skivan slopas i Bredden: ”Totalt kaos”

Bredden i Upplands Väsby slopar p-skiva; Ingen parkeringsskiva i Bredden i Upplands Väsby; Parking partner; Parkering; P-automat; P-böter; Bilparkeringar; P-skiva; Sms-parkering; Sms parkering;
P-skiva gäller inte längre i Bredden. Nu betalas parkeringen med sms, app eller parkeringsautomat. Två timmar fri parkering gäller.
I veckan är det många som märkt att p-skivan inte längre gäller på parkeringarna i Bredden. Nu är det i stället betal-app, sms eller parkeringsautomat som gäller.
– Jag kom ner dit i veckan och det var totalt kaos, säger Stefan Nilsson.
ANNONS

Stefan Nilsson berättar att han hade lite bråttom in i en butik, så han parkerade och lade p-skivan i vindrutan av gammal vana.

– Det var kaos! När jag kommer dit och ska handla står det en klunga med minst ett tio-femtontal personer lite längre bort. En gammal farbror med en äldre telefon frågade hur han skulle betala. Många skulle bara in i butiken och köpa mjölk, så de gick in ändå, säger han.

”Flera äldre fick böter”

Under tiden var parkeringsvakter på plats och lappade bilar som parkerat fel, berättar Stefan Nilsson.

– Det var två äldre personer, de hade inte ens en så dyr bil, som fick böter. ”Det var dyr mjölk sa de till mig”.

Nyligen ersatte fastighetsföretaget Profi, som förvaltar Bredden åt den nya ägaren, systemet med p-skivan mot en betal-app, sms och parkeringsautomater.

– Jag är inte datasnille på något sätt, men det är inte lätt att läsa instruktionslapparna. Tänk dig att en 80-årig människa med en gammal telefon ska förstå det. Och att de sedan står och skriver ut böter till alla gamla människor, det smakar illa i munnen.

Ingen parkeringsskiva i Bredden i Upplands Väsby; Parking partner; Parkering; P-automat; P-böter; Bilparkeringar; P-skiva; Sms-parkering; Sms parkering;

Vill nyttja tekniken

Enligt Thomas Jonasson, marknadschef på Profi Fastigheter, är slopandet av p-skivan en naturlig del i utvecklingen, och de två fria parkeringstimmarna gäller fortfarande.

Det är möjligt att man tycker det är svårt att använda en app, men det här är ett sätt att öka användarvänligheten.

ANNONS

Dessutom vill man undvika att folk nyttjar de två timmarna en hel dag genom att ställa om p-skivan.

– Sannolikt är att det hade kunnat skyltas och informeras om bättre, det är något vi får ta upp med parkeringsbolaget. Det här är en övergång och det är naturligt och normalt att det tar tid att ta till sig nya rutiner.

Ingen parkeringsskiva i Bredden i Upplands Väsby; Parking partner; Parkering; P-automat; P-böter; Bilparkeringar; P-skiva; Sms-parkering; Sms parkering; Foto av Thomas Haglund

De två första timmarna är det fortsatt gratis att parkera. Foto: Thomas Haglund

Försenade parkeringsautomater

Enligt honom är leveransen av parkeringsautomaterna försenade. Det finns därför inga automater på parkeringen för tillfället.

– Det ska absolut inte vara någon som bötfällts. Om det nu skulle vara så är det någon som stått på en handikapp-plats utan tillstånd eller liknande. Skulle det vara så, mot förmodan, får man höra av sig till Parking partner som ansvarar för parkeringen i Bredden. Bara för att det är en ny rutin är det inget vi kommer utnyttja för att fler ska få böter. Vi vill ju att våra besökare ska trivas och att parkeringsfrågan fungerar.

Mitt i har talat med parkeringsbolaget som avböjt att kommentera, men hävdar bestämt att inga kontrollavgifter har utfärdats på parkeringen med två timmar fri parkering.

En rättelse i texten har gjorts angående uppgifterna om att det ska ha varit lång kö till parkeringsautomaterna, då det framkommit att det för tillfället inte finns några parkeringsautomater i Bredden. Det var i stället en parkeringsskylt som åsyftades.

ANNONS