Skivbutik kan vinna Hornstullspriset

Tre nominerade kan ta hem prispotten på 20 000 kronor.
Tre nominerade kan ta hem prispotten på 20 000 kronor.
Tre kandidater kan vinna Horntullspriset 2018 – en skivbutik, en välgörenhetsorganisation och en teater.
Priset delas ut till någon som gjort stadsdelen till en bättre plats.

Hornstull Centrum, som delar ut priset, skriver att de i år fick in ovanligt många förslag på eldsjälar som gör Hornstull bättre. Tre kandidater tyckte juryn stack ut.

Teatern under bron

Kulturaktiviteter ska vara inbjudande och teater ska närma sig medborgarna. Det är tanken bakom Teatern under bron som sedan 2016 årligen förvandlar brofästet under Liljeholmsbron i Hornstull till en teaterscen för nyskrivna uppsättningar. Bakom initiativet står Filip Adamo och Rennie Mirro som tillsammans med producenten Petra-Eleonora Näslund skapar Hornstulls trevligaste pop-up teater med plats för 300 besökare.

Mickes Skivor

Mikael Englund driver två skivbutiker belägna på Långholmsgatan. I lokalerna blandas gamla rariteter tillsammans med nya dängor från alla dess genrer. Men det är inte bara det omsorgsfulla utbudet som gjort Mickes skivor till en institution i Hornstull, utan kanske mest av allt Mikaels passion. Det märks inte minst då han är på plats alla dagar 11-22 och inte haft stängt på 20 år. Mickes skivor är en levande mötesplats där Mickes engagemang ger ringar på vattnet i hela Hornstull.

Frälsningsarmén på Långholmsgatan

Frälsningsarméns filial i Hornstull är en mötesplats för utsatta människor. Här finns stöd i form av mat och begagnade kläder. Möjlighet till att få duscha och ringa samtal. Det finns också möjlighet till stödsamtal och kontakt med myndigheter. Här arbetar en personalstyrka som outtröttligt hjälper behövande, ofta hemlösa, personer.

Jury bestämmer sig i mars

En jury bestående av representanter från Hornstulls centrumledning, butiker och restauranger utser vinnaren som tillkännages 22 mars.

Priset är 20 000 kronor i ett stipendium som ska investeras för att skapa ett bättre Hornstull. I fjol vann Lilleba Huttunen, mer känd som Loppisdamen, som driver en utomhusloppis vid Drakenberg till förmån för SOS Barnbyar.