ANNONS

Skjutbanekonflikten går mot slutet

Skjutbanetvisten ser ut att gå mot sitt slut.
Skjutbanetvisten ser ut att gå mot sitt slut.
Tvisten om skjutbanan i Järfälla går mot slutet.

Nu kommer ärendet antingen avgöras i överdomstol eller genom att överklagan avslås.
ANNONS

Skjutbanan i Järfälla har länge varit omtvistad. Miljö- och bygglovsnämnden i Järfälla kommun beslutade först att inte förlänga det tillfälliga bygglov som skjutbanans två föreningar – Bromma Jaktskytteklubb och Lövsta skytteförening – fått och förnyat i flera årtionden.

Sedan avslog nämnden också en ansökan om permanent bygglov från Bromma Jaktskytteklubb.

Nämndens beslut om det permanenta bygglovet överklagades av klubben som fick rätt av länsstyrelsen. Nämnden överklagade då i sin tur till mark- och miljödomstolen, men även där fick skytteklubben rätt.

Nu har kommunen ansökt om prövningstillstånd hos den högsta domstolen ärendet kan gå till, mark- och miljööverdomstolen.

Nu kommer ärendet att avgöras för gott, antingen genom att överdomstolen tar upp det eller genom att den avslår ansökan om prövningstillstånd och ger klubben rätt.

Ulf Granqvist i Bromma Jaktskytteklubb tar situationen med ro. Eftersom klubben fått rätt båda gångerna ärendet prövats gör att han tror att det går bra denna gång också.

– Jag tror inte de får prövningstillstånd, men vad vet jag. Jag är bättre på att skjuta än på juridik. Vi gör dock ett jäkla jobb för att sköta oss.

Aphram Melki (C) är ordförande i miljö och bygglovsnämnden som driver ärendet.

– Eftersom Järfälla växer så utgör skjutbanan en risk för människors hälsa och säkerhet därför menar vi att verksamheten ska upphöra och flytta till en annan mer lämplig lokalisering, säger han.

ANNONS

Lövsta skytteförening har ett liknande ärende som Bromma Jaktskytteklubb, men det ärendet ligger fortfarande hos länsstyrelsen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Järfälla direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.