ANNONS

Man skjuten till döds i Stocksund – tre personer anhållna

Stocksund. Skottlossning. Mord. Ica.
En person är skadad efter en bekräftad skottlossning i Stocksund i Danderyd.
En person har hittats skottskadad på Stockholmsvägen i Stocksund. Polisen larmades dit efter samtal om vad som lät som smällare.
Tre personer har anhållits av åklagare.
ANNONS

Klockan 20.22 fick polisen in larm om vad som lät som smällare i Stocksund i Danderyd. Senare fick de in uppgifter om att det fanns en skadad person i området.

När polisen kom till Stockholmsvägen hittades en skadad man i 50-årsåldern i närheten av ICA.

– Vi har en bekräftad skottlossning. En person är anträffad skottskadad, säger Towe Hägg, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Hittade hylsor

Under måndagskvällen spärrade polisen av området i Stocksund och pratade med grannar i området för att ta reda på vad som hänt. Polisen hittade hylsor inte långt från där den skottskadade mannen hittades.

– Arbetet pågår med att samla in så mycket information som möjligt om vad som hänt och vem som gjort det, säger Towe Hägg.

Avled av skadorna

Vid 21.30-tiden på måndagskvällen meddelade polisen att mannens liv, trots livräddande åtgärder, inte gick att rädda. Polisen har nu inlett en förundersökning gällande mord.

Tre personer greps och förhördes under natten till tisdagen – nu har de tre personerna anhållits av åklagare.

På sin hemsida skriver polisen att lokalpolisområde Täby kommer att ha poliser på plats hela dagen för att informera boende i området och ta emot uppgifter som kan ha betydelse för utredningen.

Texten har uppdaterats. 

ANNONS