ANNONS

Man skjuten i benet i Vällingby – ingen gripen

Polisen fick larmet vid 21-tiden i går kväll.
Polisen fick larmet vid 21-tiden i går kväll.
En man skottskadades i benet i närheten av Vällingby centrum i går kväll, och en bil sågs kort därpå lämna platsen. Skjutningen är den fjärde liknande händelsen på kort tid i Stockholmsområdet.
ANNONS

Polisen fick larmet om skottlossningen vid 21-tiden i går kväll. Vid Vällingbyvägen nära Vällingby centrum påträffades en man med en skottskada i benet. Han fördes till sjukhus med skador som inte var livshotande. Mannen ska då ha varit vid medvetande och talbar.

Enligt vittnesuppgifter ska ett fordon ha lämnat platsen kort efter skottlossningen. Händelsen rubriceras som synnerligen grov misshandel.

– Det är ingen gripen i ärendet, säger Mats Eriksson, presstalesman vid Stockholmspolisen, till Mitt i på onsdagsförmiddagen.

Skjutningen är den fjärde på kort tid i Stockholm. Så sent som igår sköts en man i benet i Haninge, i söndags skottskadades två män i Hagsätra och den 21 oktober sköts en 22-årig man ihjäl i Segeltorp. I det sista fallet misstänker polisen att gärningsmännen tog fel på person.

Enligt Mats Eriksson är det för tidigt att säga om skjutningen i Vällingby är gängrelaterad.

– Men sådant tittar vi alltid på vid den här typen av grova brott. Vi tittar även rutinmässigt på andra händelser av liknande slag.

”Skjutningar mitt i Haninge är tragiskt”

Två personer skadade i skottlossning i Hagsätra

ANNONS

Polisen: Fel person kan ha skjutits i Segeltorp