ANNONS

Man åtalas för skjutning i Östberga förra sommaren

ostbergaskott2
Mannen sköts till döds mitt på eftermiddagen förra sommaren.
En 35-årig man åtalas för dödsskjutningen i Östberga i augusti förra året.
Mannen åtalas även för mordförsök och grovt vapenbrott.
ANNONS

Det var den 15 augusti förra året som en 21-årig man sköts till döds och ytterligare en man skadades i ett garage vid Östbergatorget. Det var mitt på eftermiddagen och ett stenkast därifrån lekte barn i parken.

Fyra personer befann sig i bilen. Den misstänkte mannen ska, enligt åtalet som kom på måndagen, ha skjutit in i personbilen.

De åtalade 35-åringen misstänk ha avlossat ett större antal skott mot 21-åringen. Tio skott träffade honom i huvudet och kroppen. Ett skott eller en rikoschett träffade en av de andra i benet.

35-åringen åtalas för mord, tre fall av försök till mord och grovt vapenbrott. I åtalet framgår även att mannen införskaffat en bensindunk och bensin i syfte att elda upp bilen som användes vid brottet.

Åklagaren menar att om 35-åringen inte anses vara gärningsman har han åtminstone medverkat i gärningarna, bland annat genom att införskaffa bilen som användes vid dådet, mörklägga bakre delen av bilen för att förhindra insyn, kartlägga målsägandena och befinna sig i garaget när skjutningen skedde.

Kopplingar till biljakten i Mariehäll

Av åtalet framgår att det finns kopplingar till biljaktsmordet i Mariehäll. Personen som sköts till döds i Östberga är bror till en av dem som misstänktes, men friades, i Mariehällsfallet.

Ytterligare ett brottsoffer i Östberga, som överlevde skjutningen, var också misstänkt i fallet med biljakten, men friades.

Skotten i Östberga inträffade i augusti 2017 och biljakten i Mariehäll i november 2017.

ANNONS

Huvudförhandlingen i Södertörns tingsrätt börjar den 20 november

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Bandhagen Årsta Högdalen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.