ANNONS

Två skjutningar på kort tid – nu agerar kommunen

Kommunen i Upplands-Bro sätter in fler trygghetsåtgärder efter skjutningar i Bro
Malin Grentzelius, vandrarvärd i Upplands-Bros kommun på plats på torget i Bro.
Två döda och en skadad. Det är resultatet efter två skjutningar på nio dagar i Bro. Efter torsdagens dödsskjutning i närheten av flera skolor sätter kommunen nu in fler trygghetsvärdar.
– Vi kommer vara mer tillgängliga den här veckan, säger Malin Grentzelius, vandrarvärd i kommunen.
ANNONS

Två personer hittades döda efter att boende i Bro hört skottlossning i närheten av flera skolor i Bro under natten till torsdag.

Polisen har spärrat av ett större område och en förskola håller stängt under tiden för polisens undersökningar. En förundersökning gällande mord har inletts.

Det är den andra skottlossningen i Bro på lite mer än en vecka. Natten till måndagen den 11 februari skadades en man i benet i en skjutning.

Kommunen agerar

Efter våldet sätter nu Upplands-Bros kommun in extra trygghetsåtgärder. Bland annat fler trygghetsvärdar, nattvandrare och en grannstödsbil.

Malin Grentzelius är vandrarvärd i kommunen och var på plats på torget i Bro, mitt emot biblioteket, morgonen efter torsdagsnattens dödsskjutning.

– Vi har skapat en samlingsplats här och kommer att vara mer tillgängliga den här veckan, vara ute och vandra och jobba tills det blir lugnt om kvällarna, säger hon.

Har ni märkt någon oro emellan händelserna här?

ANNONS

– Vi har ju haft trygghetsvärdar ute även efter den förra skjutningen, och det har varit väldigt uppskattat att vi haft fler vuxna ute.

Vad vill ni hälsa till de som är oroliga?

– Om man känner att man vill komma att prata så finns vi här på torget. Vi försöker ha en dialog med medborgarna och tar emot förslag och är en länk för information, säger vandrarvärden Malin Grentzelius.

Skjutning BRo

Malin Grentzelius, vandrarvärd i Upplands-Bros kommun på plats på torget i Bro. Foto: Peter Sincic.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands-Bro direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.