ANNONS

Tre skjutningar på fem dagar i Jakobsberg

Skjutningar Järfälla.
Polisen utreder tre skjutningar, var av ett mord, i Jakobsberg i Järfälla.
En man sköts till döds under onsdagskvällen. Två misstänkta är på flykt. Det är den tredje skjutningen sedan lördags i Jakobsberg.
ANNONS

Under onsdagskvällen sköts en ung man till döds utomhus i Jakobsberg. Två personer ska ha flytt från platsen i en svart bil. Polisen jagar fortfarande de misstänkta. Det sker även ett sökarbete för det aktuella fordonet.

Vid 21-tiden hämtades några personer in för förhör. Ingen av dem ska vara gripen för brott eller är misstänkta för något brott.

Onsdagens dödsskjutning är den tredje skjutningen i Jakobsberg på fem dagar. Under tisdagskvällen var det en skottlossning inne på en Ica-butik i området, där två maskerade män ska ha skjutit mot en man. Mannen blev inte träffad.

Utreder samband

Till DN säger Stockholmspolisens presstalesperson Anna Westberg att de var för tidigt att kommentera om de två händelserna hänger ihop, men att de utreder en eventuell sammankoppling.

–  Det är någonting som vi naturligtvis tar med i beräkningen, säger Anna Westberg.

Innan de två senaste skjutningarna skedde även en skjutning i ett befolkat bostadsområde i lördags kväll, 26 januari, då en man sköts i benet. Mannen befann sig i vaket tillstånd när han fördes till sjukhus.

Fem skjutningar i år

Med veckans tre skjutningar har det varit totalt fem skjutningar i områdena Jakobsberg och Tensta. Polisen går nu ut och informerar att förundersökningarna riktar stort fokus mot att utreda och se samband mellan händelserna.

– Vi lägger stor kraft och stora resurser på att förhindra och utreda senaste tidens grova våldsbrott, säger Erik Widstrand, kommenderingschef för den särskilda händelsen Max.

– Vi har en god bild av kriminella konflikter i regionen och arbetar kontinuerligt på bred front mot den grova brottsligheten, fortsätter han..

ANNONS

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.