ANNONS

Efter skjutningen i Rågsved – de tre häktade släppta

Skjutning i Rågsved.
Det var i fredags vid 20-tiden som skjutningen ägde rum. Två personer skadades allvarligt.
Tre personer begärdes häktade efter skjutningen i Rågsved i fredags, då två personer skadades allvarligt. Två av de som begärs häktade är under 18 år. Nu har de släppts.
ANNONS

Två skottskadade personer som påträffades på Sköllerstagatan fördes då till sjukhus.

– De ska vara allvarligt skadade båda två, sa Ola Österling, presstalesperson på Stockholmspolisen, till Mitt i på lördagen.

Sju personer anhölls under natten, varav fem anhölls skäligen misstänkta för mordförsök, och två på sannolika skäl misstänkta för grovt vapenbrott.

Fyra släppta på fri fot

Av de sju personer som anhölls misstänkta för mordförsök och grovt vapenbrott, så är fyra nu släppta på fri fot.

Huruvida brottsmisstankarna kvarstår för dem är inget som kammaråklagare Lisa dos Santos i nuläget vill kommentera.

– Nu är det fokus på de tre som begärs häktade. Sen får vi sätta oss ner med polisen och gå igenom om det finns misstankar mot de övriga fyra, säger hon.

På tisdag eftermiddag hålls häktningsförhandling i Södertörns tingsrätt. Då ska det beslutas ifall de misstänkta personerna häktas eller inte.

Av de tre som nu begärs häktade är en 22 år gammal, och personen begärs häktad på sannolika skäl misstänkt för grovt vapenbrott och medhjälp till försök till mord.

ANNONS

Två av de som begärs häktade är under 18 år, och de är på sannolika skäl misstänkta för grovt vapenbrott.

Släpptes under tisdagen

De tre släpptes sedan efter häktningsförhandlingen.

– Jag kan inte svara för hur tingsrätten har resonerat men två stycken var unga och där tyckte man inte att häktningsskälen var starka nog och för en person har inte häktningsskälen räckt helt enkelt, säger kammaråklagare Lisa dos Santos till TT.