Villa Skoga blir mötesplats för företagare

Villa Skoga tas över av Nina Rönnberg tillsammans med Ulf Månsson.
Villa Skoga tas över av Nina Rönnberg tillsammans med Ulf Månsson.
Nina Rönnberg.
Nina Rönnberg.
Villa Skoga.
Villa Skoga.
En plats för företag och nätverkande - men också café och evenemang för allmänheten. Det är planen för Villa Skoga som nu har sålts till ett nystartat lokalt företag.

Det anrika huset i Kungsängens centrum har varit föremål för het debatt de senaste åren. När Kungsängenbon och näringslivsprofilen Nina Rönnberg fick höra talas om rivningsplanerna såg hon möjligheten att istället skapa en mötesplats för företag och allmänhet.

Tillsammans med Ulf Månsson från Bålsta anmälde hon intresse för att köpa fastigheten som en av flera intressenter, och den 20 december skrevs kontraktet på genom nystartade Fastighetsbolaget Villa Skoga AB.

– Det känns fantastiskt roligt, vi är glada för förtroendet också. Det känns jätteroligt, säger Nina Rönnberg.

Huset ska rymma en bredd av verksamheter. Ett café för allmänheten och publika evenemang. Fasta kontorsplatser med möteslokaler som företag kan hyra och ett coffice för enmans- eller småföretag som behöver tillfälliga arbetsplatser.

– Det är stort i stan men vi har det inte här. Det finns många småföretagare i vår kommun och många som sitter hemma och jobbar. De ska kunna sitta där och jobba och vi hjälper dem att nätverka, säger Nina Rönnberg.

Stora renoveringar krävs som beräknas kosta fem miljoner kronor. Förhoppningen är att kunna sätta igång och bli klara under 2018.

– Vi tror verkligen på det här konceptet. Det kommer vara en tillgång till kommunen att många kommer kunna ta del av det och njuta av huset, säger Nina Rönnberg.