ANNONS

Skogsbrand härjade i Fagersjöskogen

brandbil genrebild
Genrebild.
Strax före tvåtiden larmades SOS om rök och eldsvådor i träden i Fagersjöskogen. Vid fyratiden var branden släckt och under kvällen förväntas eftersläckningsarbete.
– Området är ganska otillgängligt. Det är många backar och krökar så det är nog därför det tar tid med eftersläckningen, säger Stefan Malmberg, ledningsoperatör på Storstockholms brandförsvar. 

ANNONS

Strax efter halv två under tisdagen fick SOS larm om en brand i Fagersjöskogen, mellan Hökarängen och Magelungsvägen. Branden upptäcktes av en privatperson som larmade brandkåren.

– Personen stod några hundra meter från platsen och såg att det brann i träden och terrängen och såg rök, säger Stefan Malmberg.

Räddningstjänsten kom till platsen med drygt 20 brandmän och vid 16-tiden var de värsta lågorna släckta.

– Ofta slår man ned branden ganska fort men så får man gå och jaga glöd i rötter, så det inte blossar upp igen, säger Malmberg.

Det drabbade skogsområdet är enligt räddningstjänsten drygt 500 kvadratmeter stort och beskriv som krångligt att släcka.

– Området är ganska otillgängligt. Det är många backar och krökar så det är nog därför det tar tid med eftersläckningen.

Sedan fyratiden har endast 10 brandmän arbetat med eftersläckningen som förväntas pågå under kvällen.

– Jag har ingen prognos i nuläget men det blir nog ett par timmar framöver, så de få nog kämpa på ett tag till, säger Malmberg.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Farsta Sköndal Gubbängen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.