ANNONS

Höstlovet är i full gång – så kul blir veckan i Upplands-Bro

Turteatern intar stora scenen på kulturhuset i Kungsängen i morgon, tisdag den 29/10, för att spela sin skräckteater NOSFERATU.
Turteatern intar stora scenen på kulturhuset i Kungsängen i morgon, tisdag den 29/10, för att spela sin skräckteater NOSFERATU.
Höstlovet är här. Upplands-Bro bjuder på allehanda skoj oavsett vad som faller just din yngre familjemedlem i smaken. Mitt i har sammanställt ett axplock.
ANNONS

I kommunens trygga vrå finns en rad aktiviteter, så det finns ingen anledning att lämna närområdet för att hitta på roligheter. Vad sägs om om konstskola, skräckteater, bågskytte eller varför inte en storartad Halloweenfest på kulturhuset i Kungsängen fredag 1 november?


✔ Konstskola

Foto: Most Photos

Under flera dagar av höstlovsveckan kan du komma till konstskolan på plan 5 i kulturhuset i Kungsängen. Varje dag behandlar ett nytt tema. Det blir manga, smyckesverkstad, olika målartekniker så som, gouache.

Mot slutet av veckan kan du testa på lettering, det är en modern sorts skrivstil, samtidigt blir det också extra fokus på papper.

Så gillar du att skapa och göra grejer med händerna så ska du ta chansen att hänga med på konstskolan! Pssst! Det är viktigt att du föranmäler dig senast den 27/10 till info(at)hkreation.se

När? Måndag 28/10 – torsdag 31/10, klockan 12.30 – 14.30

Var? Plan 5 i Kulturhuset, Kungsängen


Stor guide – så maxar du höstlovet i Stockholm

ANNONS

Blod, skatter, spöken, och gosiga djur – Höstlov på stans museer


✔ Skräckteater för alla vågade knoddar

Turteatern intar stora scenen på kulturhuset på tisdagen den 29/10 för att spela sin skräckteater NOSFERATU

Fladderfredrik och Nosferatu Foto: KlaraG

Det här är en skräcksymfoni riktad till barn i åldern 4-7 år. Nosferatu är en vampyr som bor ensam i ett slott och ägnar sina dagar främst åt att komma på det bästa skrämselbuset och snacka med sin kompis Fladderfredrik, samt att emellanåt skriva brev till döden.

Föreställningen framförs av en orgelmusiker och en skådespelare. Det här är en garanterat visuell och musikalisk upplevelse.

Föreställningen är 40 minuter långt. Skräckteatern är gratis och ingen föranmälan krävs, först till kvarn!

När? Tisdag 29/10, klockan 11 och 14

Var? Stora scenen, Kulturhuset, Kungsängen


✔ Skjut med pilbåge

Foto: Most Photos

Sugen på frisk luft och att skjuta med pilbåge? Då kanske detta med bågskytte mer är din grej. Under höstlovet erbjuder Kungsängens Bågskytteklubb möjligheten för alla nyfikna lovfirare att pröva på bågskytte under ledning av erfarrna instruktörer.

Här är det viktigt att ta med inneskor, gympaskor funkar finfint hälsar arrangören. Och just det, även denna aktivitet är gratis!

När? Onsdag 30/10, klockan 12 – 15

Var? Kungsängens Bågskytteklubb, Hasselbacksvägen 4, Aspvik


✔ Kolla Cornflakeskuppen eller Draktränaren 3

Foto: Most Photos

Upplands-Bro musik- och teatersällskap fixar höstlovsbio med fyra olika filmer under tisdag och onsdag. Vad sägs om rafflande spänningsrullen Lilla Jönssonligan och Cornflakeskuppen eller varför inte Mysteriet om Herr Länk?

Alla filmer visas med svenskt tal och är gratis att komma och kolla på.

Mer info här.

När? Tisdag 29/10 och onsdag 30/10, två filmer visas per dag, en klockan 10 och en klockan 13.

Var? Bio Ekhammar, Ekhammarscenen, Skolvägen 20, Kungsängen


✔ Stor halloweenfest på kulturhuset

Foto: Most Photos

På fredagen den 1 november arrangerar kommunens egna ungdomsproducenter en stor halloweenfest på kulturhuset i Kungsängen. Det är på stora scenen det händer och både DJ:s och artister utlovas.

Den här kvällen är för dig som går i årskurs 6-9. Det kostar ingenting att komma på festen men du måste ändå boka en plats. Det kan du göra via fritidsgårdarna eller via denna länk.

Arrangörerna hälsar att de kommer publicera löpande information om kvällen på sitt Instagramkonto, så gå in där och kolla: @ungdomsproducenterna

När? Fredag 1/11, klockan 18 – 23

Var? Stora scenen, Kulturhuset, Kungsängen