ANNONS

Ny skola kan byggas vid Drevviken

Här är stadens plan för skolorna i Farstaområdet och Sköndal.
Här är stadens plan för skolorna i Farstaområdet och Sköndal.
Karlsviks strand. Här ska det byggas 700 bostäder, och kanske alltså även en skola.
Karlsviks strand. Här ska det byggas 700 bostäder, och kanske alltså även en skola.
Området Karlsvik nära Hökarängsbadet är en av platserna som pekas ut som lämpliga för en ny skola i framtiden, i en rapport från Stockholms stad.
ANNONS

Två nya skolor i området Stora Sköndal, en i Telestaden – och en nära Drevvikens strand i området Karlsvik. Så ser Stockholms stads plan för nya skolor i Farsta stadsdel ut. Detta enligt en rapport om utbyggnadsbehovet av skolor perioden 2017-2040.

”Alla stockholmare ska kunna lita på att det finns en bra kommunal grundskola nära hemmet”

Olle Burell (S)

– Nu har vi konkreta planer för att möta det behov som kommer med framtida elevkullar, vilket jag känner mig trygg med. Det är stark konkurrens om marken och skolan måste komma in tidigt i planeringen när vi bygger stad. Alla stockholmare ska kunna lita på att det finns en bra kommunal grundskola nära hemmet, säger skolborgarrådet Olle Burell (S) som kallar det hela för en historisk satsning.

Karlsviks strand Drevviken

Av de helt nya skolorna är det den på södra Teliatomten (Telestaden) som står först på tur. År 2025 ska den vara på plats, enligt prognosen. Fem år senare kan ännu en skola stå klar inte långt därifrån, i området Karlsvik vid Drevviken.

I Karlsvik finns idag bara skog och campingstugor. Men på sikt ska där byggas 700 bostäder. Även i närliggande Perstorp och Klockelund ska byggas bostäder. Det är uppenbarligen det som gör att stadens skolplanerare ser ett underlag för en ny skola i området.

Som Mitt i Söderort berättat tidigare finns också flera planer på att bygga ut befintliga skolor. Här tidplanen enligt den nya rapporten:

*Skönstaholmsskolan ska vara utbyggd till år 2021.

ANNONS

*Fagersjöskolan, Hästhagsskolan och Sandåkraskolan ska vara utbyggda till år 2022.

*Kvickenstorpsskolan ska vara utbyggd till år 2025.

Läs även: https://mitti.se/nyheter/utbyggnad-sandakraskolan-narmar/?omrade=hela-stockholm