ANNONS

Polis på skola efter dödshot

Polisen på plats på Rikstens skola onsdag förmiddag efter ett allmänt hållet dödshot.
Polis på plats på skolan under onsdagsförmiddagen.
Någon har uttalat ett dödshot på Instagram mot en icke-namngiven person på Rikstens skola i Botkyrka.
Både i dag och igår har polis varit på plats på skolan.
ANNONS

Det var på tisdagseftermiddagen som Ulf Linder, rektor på Rikstens skola utanför Tullinge, fick information om att ett dödshot uttalats mot ”en icke namngiven person” på skolan.

I information som föräldrar kan ta del av genom skolans eget system står att skolan omedelbart kontaktade polisen som ”tog hotet på stort allvar, och agerade innan något hunnit hända.”. Vid 16-tiden kom polisen till skolan, enligt rektorn.

– Vuxna på skolan fick information om något som inte var skolrelaterat och eftersom skolan gjorde anmälan kom polisen hit, säger skolans rektor Ulf Linder.

Hotet lades ut på Instagram

Enligt Ulf Linder har hotet uttalats i sociala medier.

– Men det finns ingen specifik person utpekad, eller någon vi kan misstänka. Det handlar om ett hot i allmänna ordalag mot ”nån”. Jag låter kanske dunkel, men jag vet inte mer, säger Ulf Linder.

Polisen bekräftar att ett ärende kommit in vid lunchtid igår.

– En minderårig person har lagt ut hotfulla meddelande på Instagram. Vi tog då kontakt med föräldrar och socialtjänst och samverkar med kommunen och skolan, säger Roger Kämpe, vid polisen.

Polisen närvarar på skolan

Syftet är att minska oron bland barnen i skolan. Exakt hur hoten har sett ut vill inte Roger Kämpe uttala sig om på grund av förundersökningssekretess.

– Vi tar alltid väldigt allvarligt på sådana här hot även om det ofta inte ligger något i det. Men det är någonting som vi får veta under utredningens gång.

ANNONS

En förälder som Mitt i varit i kontakt med berättar:

– Min dotter ringde och berättade att det var läskigt på skolan.

Tillsammans med polis har skolan gjort bedömningen att det är säkert att befinna sig på skolan. Både polis och stödpersoner från socialtjänsten har under tisdagen varit på skolan, enligt rektorn för att ge svar om någon har frågor.

Skolan har annars verksamhet som vanligt i dag enligt rektorn.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.