ANNONS

Skola orolig för flaksupande

Skolledningen i Hersby gymnasieskola och polisen hoppas att det ska bli en lugn tillställning på fredagseftermiddagen.
Skolledningen i Hersby gymnasieskola och polisen hoppas att det ska bli en lugn tillställning på fredagseftermiddagen.
I fjol beslagtog polisen 3000 burkar starköl i samband med att elever skulle ge sig iväg på studentflaken. Hersby skolas ledning och polisen är därför på helspänn i år inför studentdagen.
ANNONS

På fredag är det glädjens dag för alla elever som tar studenten på Hersby gymnasium. Efter flera år av lektioner, läxor och prov ska avgångseleverna springa ut från Hersby gymnasiums entré med studentmössan på huvudet. Mängder med släkt och vänner kommer att stå på skolgården och ta emot eleverna. Därefter är det dags för att hoppa upp på studentflaken. Men i år är skolledningen på helspänn inför den begivelsen.

I fjol beslagtog polisen 3 000 burkar öl i samband med att studenterna skulle ge sig iväg på studentflaken. Maria Wersäll, chef för Hersby gymnasium, vill inte se något liknande i år.

– Vi ser allvarligt på detta. Det är förbjudet att dricka på flaken, det är inte okej. Vi vill inte uppleva det som hände i fjol igen, säger hon.

Christian Alsberg, insatschef på Stockholmspolisen:

– Jag har pratat med eleverna på Hersby gymnasium och en del kände till vad som hände i fjol. Jag upplevde att de förstod att det inte är någon idé att försöka ta med sig starköl på flaken. Vi kommer att vara på plats, säger han.

Läs mer i fredagens Lidingö tidning.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.