Anna Whitlocks elever kan ha idrott i Tensta

Eleverna på Anna Whitlocks gymnasium på Kungsholmen kan få åka till Tensta sim- och idrottshall för att ha idrott.
Eleverna på nya Anna Whitlocks gymnasium kan få åka till Tensta för att ha idrott.
Eleverna på nya Anna Whitlocks gymnasium på Kungsholmen kan få ha idrottsundervisning i Tensta sim- och idrottshall.
– Det är en av lokalerna vi kollar på, säger rektorn Annica Tengbom Ödén.

Anna Whitlocks gymnasium som öppnar i augusti var länets mest populära skola i skolvaletSom Lokaltidningen Mitt i har berättat tidigare brottas skolan med att hitta en hall för idrottsundervisningen.

”Tar 20 minuter med tunnelbanan”

En av lokalerna som undersöks är alltså Tensta sim- och idrottshall.

– Det tar 20 minuter med tunnelbana att åka dit, säger rektorn Annica Tengbom Ödén.

Det blir 40 minuter tur och retur – vad tycker du om det?

– Vi kommer att lägga idrotten antingen i inledningen eller slutet på dagen. Men att man får pendla en bit är en realitet för ganska många elever i Stockholm – vare sig det är kommunala skolor eller friskolor.

Källardans kan rädda elever från pendling

Till hösten öppnar Anna Whitlocks gymnasium med rektorn Annica Tengbom Ödén Stockholms största gymnasieskola med plats för 2300 elever. Foto: Pekka Pääkkö

Brandstation kan rädda

Utbildningsförvaltningen tittar också på andra alternativ för idrottsundervisningen för eleverna på Anna Whitlocks gymnasium. Bland annat idrottssalarna i Kungsholmens gymnasium, S:t Eriks gymnasium och Kungsholmens brandstation samt Friskis&Svettis lokaler på Sankt Eriksgatan.

– Kan vi få tillgång till en halvbra lokal ganska långt bort så är det kanske bättre att sprida undervisningen på flera olika lokaler på närmare håll, säger Annica Tengbom Ödén.

Är Tensta långt bort?

– Det beror på vad alternativen är. Om alla andra lokaler är längre bort så är Tensta nära. Om alla andra lokaler är närmre är Tensta långt bort.

Hon hoppas att den planerade idrottshallen i Konradsberg är klar inom kort.

– Avsikten är att är att vi ska ha vår idrottsundervisning i Konradsberg när den hallen står klar om kanske fyra, fem år. Och där kommer vi ha verksamhet en lång tid framöver. Den här inledningen är en kort tid sett till hela Anna Whitlocks livslängd, säger Annica Tengbom Ödén.