Lars om Sean Banan-besöket: ”Fick en chock”

När tv-teamet dök upp på på Mälarhöjdens skola hade Lars Berglund ingen aning om att det skulle ske. Helt plötsligt dansade han sida vid sida med Sean Banan i en vild duett som skulle uppmärksamma hans framgångsrika sätt att skapa lugn och trivsel.
– Det var världens drag, säger den fritidspedagogen.

Lars Berglund har ansvaret för rastverksamheten på Mälarhöjdens skola. Från tidig morgon till eftermiddag finns han på skolgården tillsammans med ungdomarna. Bland annat har han tagit dit en karaokemaskin.

– Jag har en musikmaskin där jag spelar musik som jag lyssnade på när jag var ung, säger 65-åringen som fick ansvar för rasterna för två år sedan. Ett arbete som har haft stor påverkan på skolmiljön.

– Bara ett halvår senare berättade ledningen för mig att 75 procent av alla bråk hade försvunnit, säger han.

De goda resultaten på Mälarhöjdens skola har fått en del uppmärksamhet och flera andra skolor har varit på studiebesök för att se och lära. Även ett tv-bolag har fått nys om Lars Berglunds arbete och gör ett nedslag i ett nytt program som uppmärksammar människor som gör skillnad. Med sig hade tv-teamet den välkände sångaren och skådespelaren Sean Banan.

– Jag fick en chock, jag fattade ingenting, jag har aldrig varit med om maken. Han är inte min grej men han var helt suverän. Jag är impad, alltså, säger Lars Berglund.

I duetten, som hans kollega påpassligt fångade på film, framför de båda Sean Banans melodifestivalbidrag ”Sean den förste banan” från 2012, men i refrängen är det numera ”Lasse” som glider in och inte ”Kingen”.

– Bara, bara roligt. Det är klart att man blir glad när man blir uppskattad, men jag förstår inte riktigt varför. Jag bara jobbar.