Välj ditt område
Elever på Upplands-Brogymnasiet spelade teater med teatergruppen Big Wheel.
Skådespelerskan Virginie och eleven Filip i TE2.

Elever blev Hamlet på scen

Skola På Upplands-Brogymnasiet blev eleverna bjudna på en annorlunda teaterupplevelse när brittiska teatergruppen Big Wheel kom på besök i onsdags.

Eleverna fick själva ikläda sig rollerna av Ofelia, Hamlet eller varför inte en magisk skog i Big Wheel:s föreställning ”An introduction to Shakespeare”.

Elever på Upplands-Brogymnasiet spelade teater med teatergruppen Big Wheel.

Eleverna Charlotta, Oliver, Max och Micaela från EK2.

– Det kan vara lite känsligt att stå där framme och få en blå peruk på huvudet, men det gick alldeles lysande, säger engelskläraren Pinelopi Jamalaki som bjöd in teatergruppen för att spela för elever i årskurs två som lär sig om litteraturhistoria.

Föreställningen tar sitt avstamp i Shakespeares pjäser men knöt också an till nutida händelser genom intervjuer med eleverna innan pjäsens start. Som titeln på föreställningen avslöjar får eleverna en introduktion till Shakespeares verk, men också en inblick i hur det var att gå på teater under Shakespeares tid – då publiken i allra högsta grad var involverad i skeendena på scen.

– När man tar med skolelever på teater är det lätt att de bara blir en publik, men här är de med och interagerar, säger Pinelopi Jamalaki.

Teatergruppen har sin bas i London men turnerar runt på skolor i flera länder. Det här var första gången de besökte en skola i Upplands-Bro, men Pinelopi Jamalki hoppas att det ska bli en repris nästa år.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Reportage

Vargen tog hennes bästa vän

Trafik

Efter fyra dödsolyckor – nu breddas sträckan

Tjejer på spinning, träningscykling på gym
Insändare

”Sluta kommentera min kropp”

Sport

Sportsvepet: Bullerbråk, rally och glädjerus

Nyheter

35 000 löpare intar Södermalm i helgen

Stockholm fotomaraton, Tove Voss och Emil Gyllenberg
Nöje

24 bilder på 24 timmar – dags för fotomaraton