Elevernas konst ska stoppa sexhandel med barn

Hammarbacksskolan Musikhjälpen
Läraren Patrik Franzén håller upp elevernas tavla som kan köpas när skolan har öppet hus.
Genom försäljning av jultomtar formade av trollera, teckningar med schablontryck och nybakta lussekatter hoppas eleverna på Hammarbacksskolan slå förra årets insamling.

Just nu förbereder eleverna på Hammarbacksskolan inför skolans öppet hus som ska bidra till Musikhjälpens insamling.

I klassrummen skapas allt ifrån lustiga tomtar och pepparkaksgubbar som juldekorationer, till fågelholkar och stilrena stenciltryck. Pengarna från försäljningen ska sedan gå till insamlingen som i år har temat barn som faller offer för sexhandeln.

– Det är så sorgligt att barn blir sålda. Vi hoppas vår insamling kan hjälpa barn som far illa, säger Saga Mattsson, klass 7B, Hammarbacksskolan.

Saga ingår tillsammans med klasskompisen Felicia Lindblom i marknadsföringsgruppen. Deras målsättning är att nå ut till så många som möjligt, och förhoppningsvis slå fjolårets insamling som landade på 15 000 kronor.

Saga Mattsson och Felicia Lindblom i klass 7B, tycker det är roligt och viktigt att samla in pengar till utsatta barn. Foto. Alexander Jacobsson

Vill slå rekord

– Vi vill få fler att komma än bara släkten och därför har vi gjort mer saker i år. Förra året tog all fikat slut till exempel, säger Felicia Lindblom.

Hur mycket satsar ni på att samla in?

– Gärna 20 000 kronor. Det vore kul, säger Saga Mattsson.

Klocka 18.00 torsdagen den 14 december öppnas portarna för allmänheten. Då kan man bland annat buda på en tavla som föreställer ett kollage av olika stenciltryck.