Rektor John Gustavsson talade i riksdagen.
Rektor John Gustavsson talade i riksdagen.

Forskarskola har varit positivt för hela VNG

Skola 

Väsby nya gymnasiums rektor besökte riksdagens utbildningsutskott på sportlovet för att berätta om de forskarresor skolan erbjudit natureleverna, sen en lärare vidareutbildat sig på forskarskola.

Under sportlovet bjöd utbildningsutskottet in skolpersonal, fackförbund och experter för att utvärdera de satsningar som gjorts på forskarskolor. Sen 2008 har fyra satsningar gjorts där lärare har fått möjlighet att vidareutbilda sig och utföra forskning inom sitt ämnesområde.

På plats var rektor John Gustavsson och biträdande rektor Maria Ågren från Väsby nya gymnasium för att ge en skolednings perspektiv på forskarskolorna. Genom forskarskolan har Hans Johansson, lärare på skolan, fått möjlighet att kombinera sitt arbete som lärare med en doktorandutbildning på Stockholms universitet.

– Det har varit viktigt för skolan. Genom Hans doktorandtjänst har både han och skolan kunnat knyta värdefulla kontakter inom forskarvärlden, berättar John Gustavsson.

Det är genom de kontakter läraren Hans Johansson skaffat under forskarskolan som naturprogrammet på Väsby nya gymnasium har möjlighet att genomföra forskningsresor på programmet.

Fler nyheter från Stockholm

Kultur

Snart utses Huddinges bästa poeter

Nyheter

Katten Abbey hemma efter den hemska branden

Nyheter

Migrationsverket: Vi kommenterar inga datum

Anders Nicolaysen, it-värd på Skärholmens bibliotek lär ut sina kunskaper till besökare
Nyheter

Anders ger första-hjälpen i digital teknik

Ulrika Sundset, Malin Johansson och Per Hoflin
Nyheter

Starka reaktioner på ambulansens utsatthet

Nyheter

Årstafältet överklagas igen