Min lokala hjälte

Lärare som kan få bita i det söta äpplet

Lärarna från S:t Botvids utanför skolan.
Lärarna från S:t Botvids utanför skolan.
S:t Botvids gymnasium i Hallunda är på gång inför utnämningen av lärarpriset Guldäpplet.

Fyra lärare från gymnasiet som visat framfötterna när de undervisat med hjälp av IT är nominerade och har chansen i år.

Botkyrka kommun är en av landets mest progressiva kommuner när det gäller användning av IT i undervisningen. Och även förra året höll lärare från Botkyrka sig långt framme då det skulle avgöras vem som skulle vinna priset Guldäpplet. Förra hösten blev det silver till Grindtorpsskolans Tülay Gürgün som är mediepedagog, skolbiblotekarie och modersmålslärare.

Priset som delats ut sedan 2002 går till lärare i Sverige som förnyat undervisningen med stöd av IT och samtidigt delat med sig av sina erfarenheter till andra pedagoger.

I år är sex personer från Botkyrka nominerade. Fyra av dem kommer ifrån S:t Botvids i Hallunda. Priset delas ut den 31 oktober.

– Vi är väldigt stolta över våra pedagoger. När kommunen startade sin 1:1-satsning (Betyder att varje elev har sin egen personliga dator, red.anm.) såg de möjligheterna att använda tekniken som didaktiskt verktyg för att utveckla undervisningen, säger rektorn Malin Winbladh.

Tre av de nominerade, Kajsa Rosenqvist, Katarina Sjöberg och Niina Sjöberg jobbar på gymnasiesärskolan. Therese Westerberg jobbar med språkintroduktion.

Övriga två nominerade från Botkyrka är Emelie Meckbach från Tullinge gymnasium och Sara Yoder från Banslättsskolan.