Högstadieelever flyttar in i Kronängsskolan

Nya klassrum och korridorer.
Nya klassrum och korridorer.
Marie Wiklund, kommunchef på Vaxholms stad.
Marie Wiklund, kommunchef på Vaxholms stad.
Nu står Kronängsskolan i Vaxholm klar. Till skolstarten får högstadieeleverna äntligen flytta in.

Nu ska högstadieeleverna äntligen få flytta in i Kronängsskolan i Vaxholm. I augusti tar högstadieskolan emot nästan 500 elever i de nya lokalerna. Skolan som nu står färdig är en av Stockholms modernaste högstadieskolor.

– Det känns fantastiskt kul att äntligen ha skolan på plats. Det är ny modern skola som är anpassad efter dagens struktur med möjlighet att undervisa både stora som mindre grupper och enskilt arbete, säger Marie Wiklund som är kommunchef i Vaxholm.

Ny modern skola

Kronängsskolan har byggts och inretts annorlunda än äldre skolor. De nya lokalerna är anpassade efter dagens krav på lärmiljöer och undervisning. Där finns möjlighet att variera storlek på undervisningsgrupper och forma arbetsmiljön efter behov.

De blivande niorna ska bli ambassadörer av skolan och fick som första elever komma in på skolan och ”testa” den.

”Flera elever provsmakade till och med vattnet”

– Jag fick känslan av att eleverna är väldigt nyfikna och de ville verkligen titta på allt. Flera elever provsmakade till och med vattnet, sprang in de nya korridorerna och tittade runt överallt, säger Marie Wiklund.

Eleverna i Vaxholm har varit delaktiga i utformandet av den nya skolan. Tillsammans med arkitekter har workshops genomförts där elevernas åsikter och synpunkter legat till grund till förslagen av möbler i både lektionssalar och gemensamma utrymmen.

Bra resultat i Vaxholm

Historiskt sett har Vaxholms nior gått ut med bra resultat och enligt Marie Wiklund beror det på de kompetenta lärarna och rektorn Åsa Hägers arbete.

– I Vaxholm har vi väldigt starka resultat vilket är roligt såklart. Både rektorn, lärarna och eleverna gör ett bra jobb.

Elever väljer Kronängsskolan

Till hösten kommer många sjundeklassare att börja på Kronängsskolan.

– Merparten av Vaxholms högstadieungdomar har valt Kronängsskolan vilket är en styrka för den nya skolan och vad den står. Det blir intressant att följa upp i framtiden, säger Marie Wiklund.

Kronängsskolan invigs för allmänheten lördagen 26 augusti.