Idrottstimmar problem på nya jätteskolan

I länsstyrelsens gamla lokaler öppnar nästa höst Stockholms största gymnasieskola.
I länsstyrelsens gamla lokaler öppnar nästa höst Stockholms största gymnasieskola.
Stockholms största gymnasieskola, Anna Whitlocks gymnasium på Hantverkargatan, blir ännu större än först beräknat.
Men var idrottslektionerna ska hållas är fortfarande oklart.
Ett första steg blir att bygga omklädningsrum på skolan för att möjliggöra idrottande utomhus.

Utbildningsförvaltningen föreslår en satsning på 2,9 miljoner kronor för att bygga 20 duschar och 120 omklädningsskåp på gymnasieskolan. Frågan tas upp på Utbildningsnämndens sammanträde nu på torsdag.

Satsningen löser frågan om idrottande utomhus men det är fortfarande oklart var skolans elever ska ha idrottslektioner inomhus.

– Det är en stor utmaning. Konkurrensen om idrottstimmarna är hög, både på skoltid och fritid, men vår lokalenhet har i uppdrag att scanna av alla idrottslokaler som den nya skolan kan få tillgång till, säger Stockholms gymnasiedirektör Jan Holmquist.

Skolan blir ännu större än planerat

Samtidigt står det klart att skolan, som blir Stockholms största gymnasieskola, blir ännu större än planerat. Antalet elevplatser ökar till 2 320 jämfört med 2 200 som tidigare planerades.

Anna Whitlocks gymnasium på Hantverkargatan ska stå färdig till höstterminen 2018. Då börjar 600-700 nya elever samtidigt som skolan blir evakueringskola för samtliga 1 200 elever från Östra Real.

Jan Holmqvist säger att tidsplanen för Östra Real är något knapp men att det är viktigt att evakueringen bara blir ett år.

– Planen är att ta in ytterligare 700 elever år två och det kan vi inte göra om evakueringen på Östra Real skulle dra ut på tiden, säger han.