Kulturskola i Vallentuna får 450 000 kronor

För pengarna ska Kulturskolan Vallentuna ska möta skolbarnen under deras fritidstid.
För pengarna ska Kulturskolan Vallentuna ska möta skolbarnen under deras fritidstid.
Statens kulturråd ger Kulturskolan en rejäl peng till att utveckla sin konstnärliga verksamhet. Nu hoppas man kunna genomföra nya satsningar som kan nå ut till fler barn och ungdomar.

Inför läsåret 2017-2018 har Kulturskolan Vallentuna tilldelats 450 000 kronor av Statens kulturråd, skriver skolan i ett pressmeddelande.

Skolan bedriver utbildning i musik, teater, dans, bild, mot betalning utanför vanlig skolundervisning.

Tack vare tillskottet från kulturrådet ges Kulturskolan möjligheten att genomföra kostnadsfri utbildning.

Innebär nya möjligheter

Bland annat ska lärare från Kulturskolan turnera runt på Vallentunas grundskolor och möta barn och ungdomar på deras fritidstid.

– Vi är väldigt glada över att genom de här medlen kunna utveckla vår verksamhet. Förhoppningsvis kan vi genom det nå nya elever som tidigare inte hittat till Kulturskolan, säger Jerker Axelsson, kulturskolechef, i ett pressmeddelande.

Satsningen innebär en utökning av Kulturverkstad, som erbjuder introduktions kurser i flera av Kulturskolans ämnen, att undervisa barn i årskurs 1 och 2, kostnadsfritt när de vistas på fritids.

– Kulturskolan ger barn och unga en fantastisk möjlighet till fördjupat lärande inom estetiska ämnen. Genom de här nya satsningarna vill vi sänka trösklarna till Kulturskolan och göra verksamheten tillgänglig för fler, säger Jerker Axelsson.