Kvällsöppna skolor i Haninge på grund av snöovädret

Snöovädret gör att Haninges skolor kan behöva ha kvällsöppet under onsdagen.
Snöovädret gör att Haninges skolor kan behöva ha kvällsöppet under onsdagen.
Haninge kommun förbereder sina rektorer på att hålla skolorna kvällsöppna under onsdagskvällen. Barn kan inte ta sig från skolorna genom buss så länge bussarna står. "Och många föräldrar har svårt att komma fram och hämta", säger grundskolechef Lina Axelsson Kihlblom.

Onsdagens snökaos får konsekvenser även i Haninge.

Runt lunchtid på onsdagen beslutade Nobina att ställa in alla bussar. Busstrafiken går igång igen så fort Nobina anser att det är möjligt, meddelar man.

Grundskolechef Lina Axelsson Kihlblom uppger för Mitt i vid 15-tiden att Haninges skolor kan behöva ha kvällsöppet under onsdagskvällen eftersom det är svårt för föräldrar att nå fram till skolorna i eftermiddag.

Läs mer: All busstrafik i Haninge och Tyresö inställd

– Vi har förstått att många har svårt att lämna och hämta vid skolorna, även skolpersonal har svårt att komma fram. Men rektorerna jobbar för att ställa in så lite som möjligt. Vi är i ständig dialog med föräldrarna om vädret och försöker vara så flexibla som möjligt. Men att bussarna ställts in är ju ett problem, helt plötsligt måste arbetande föräldrar ut och köra bil, säger Lina Axelsson Kihlblom.

Är det någon speciell skola eller något område där det är svårt att nå skolan?
– Jag har inte fått helheten. Men skolorna ska vara medvetna om att kanske hålla sina fritids öppet lite längre, och kanske ge barnen någon macka vid 19-tiden. Vi släpper ju inte ut några barn i snödrivorna nu.

Kan skolorna till och med behöva ha öppet till sent i  kväll, eller erbjuda övernattning?
– Övernatta tror jag inte. Man kanske kan gå hem med någon kompis i närheten i enstaka fall. Vi försöker hitta lösningar, säger Lina Axelsson Kihlblom.