Välj ditt område
Elever sitter i ett klassrum och skriver på papper.
Mer pengar till Täbys skolor.
Patrik Forshage, utbildningschef Täby kommun.
Patrik Forshage, utbildningschef Täby kommun.

Mindre klasser för Täbys elever

Skola Täby kommun har tilldelats över 6 miljoner kronor som går till rekrytering av fler lärare och mindre klasser.
– Det här är positivt för alla elever, säger Patrik Forshage.

Täby kommun har tilldelats 6,37 miljoner kronor i bidrag. Pengarna ska gå till rekrytering av personal i kommunens skolor. Satsningen ska ge mindre klasser och fler lärare.

– I praktiken innebär detta både fördelar och nackdelar. De positiva sidorna är att vi får ökade resurser att säkra fler lärare bland de yngsta barnen. Alla elever ska lära utefter sina förutsättningar och det finns vetenskapliga belägg för att ett två-lärarsystem har varit framgångsrikt för eleverna, säger Patrik Forshage som är utbildningschef på Täby kommun till Mitt i.

Svårt att planera långsiktigt

Nackdelen med statligt sökta bidrag är att kommunen inte vet från år till år hur mycket pengar som kommer kommunen till hands.

– Det blir svårt med långsiktiga lösningar med den här typen av statliga bidrag som vi måste söka varje år. Vi vet inte hur mycket pengar vi får nästa år, säger Patrik Forshage.

Mer tid per elev

Lågstadiesatsningen är ett statsbidrag som både kommuner och friskolor kan söka för att få ekonomiskt stöd. Tanken är att höja utbildningens kvalité och ge lärarna mer tid för varje elev.

Inför läsåret 2017/18 har Täby kommun blivit tilldelad 6,37 miljoner kronor. Dessa går till de kommunala skolorna i kommunen. Totalt fördelades inom lågstadiesatsningen 2,3 miljarder kronor till 687 olika huvudmän.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Nyheter

Amrita fick rasistisk lapp i brevlådan

Sjukvård

Hundratals marscherar mot BB-kaoset

Trafik

Långa köer på E4/E20 södergående i Hallunda

Blåljuskollen Haninge, torsdag
Morgonkollen

Man knivskars svårt – fick lungan punkterad

Nyheter

Här är kommunen som hyllas av Cykelfrämjandet

Dykare; Dykning; Instagram; Vändpunkt i livet; Patrik Jonson; Resarö; Vaxholm; Undervattensfotografering; Undervattensfoto
Livsstil

Patrik satsade på djupet efter vännens död