Polisen: 8-åring ska ha försökt rövas bort

Ett tredje fall där barn närmats av okända vuxna har skett nära Åbyskolan i Västerhaninge.
Ett tredje fall där barn närmats av okända vuxna har skett nära Åbyskolan i Västerhaninge.
Lars-Göran Rehn, operativ koordinator på Haningepolisen.
Lars-Göran Rehn vid Haningepolisen.
En åttaårig flicka ska vid sjutiden på torsdagsmorgonen vid två tillfällen blivit frågad av en okänd person om hon villl hoppa in i bilen och få skjuts. Händelsen inträffade nära Åbyskolan i Västerhaninge. Polisen utreder saken som försök till olaga frihetsberövande.

Händelsen inträffade nära Åbyskolan i Västerhaninge, där två tidigare fall nyligen skett där en eller flera okända vuxna sökt kontakt med barn.

I de två tidigare fallen ska barn ha försökt lockats med en hundvalp, i ett av de fallen var även en bil inblandad.

Men på torsdagsmorgonen var ingen hund inblandad.

– Flickan var på väg till skolan när en person körde upp jämsides och frågade om flickan ville ha skjuts. Flickan svarade nej, men ska då ha fått frågan om skjuts igen inifrån bilen, men då sprang flickan iväg till skolan, säger Lars-Göran Rehn, operativ koordinator vid Haningepolisen.

Saknar mönster

Polisen vet inte om det var en eller flera vuxna i bilen. Några vittnen till händelsen finns inte. Man vet inte ens om det var en man eller kvinna som ställde frågan till flickan.

– Vi har inte många uppgifter. Men det har upprättats en anmälan om försök till olaga frihetsberövade. Man frågar inte barn man inte känner om de ska ha skjuts, det är ju något lurt här, säger Lars-Göran Rehn.

Går ni ut med några uppgifter om bil, personer eller signalement i dagsläget?

– Nej, vi gör inte det, det saknas en röd tråd i fallen. Går vi ut med uppgifter nu är risken att man fastnar vid något.