Välj ditt område
Bergshamraskolan.
Bergshamraskolan.

Raoul Wallenberg drar sig ur Bergshamraskolan

Skola 

Föräldraprotesterna gav resultat – Bergshamraskolan fortsätter att drivas kommunalt.
– Vi drar tillbaka vår intresseanmälan om att driva och utveckla Bergshamraskolan, säger Per Egon Johansson, styrelseordförande för Raoul Wallenbergskolorna.

Efter att över 450 föräldrar skrivit på protestuppropet mot privatiseringen av Bergshamraskolan gick det inte längre att driva igenom planerna. Raoul Wallenbergskolorna, som ville ta över driften av skolan från staden, drar sig ur projektet.

Friskolegruppens styrelseordförande Per Egon Johansson säger att man respekterar att en majoritet av föräldrarna vill fortsätta ha skolan i kommunal regi.

– Vi konstaterar nu att vårdnadshavare på Bergshamraskolan i huvudsak vill bibehålla nuvarande ordning. Vi har förstås full respekt för detta och därför vill vi härmed meddela att vi drar tillbaka vår intresseanmälan för att driva och utveckla Bergshamraskolan. Detta innebär också att vu inte avser inlämna ansökan till Skolinspektionen om att etablera grundskola i Bergshamra, säger han.

Frågan skulle upp i ett extrainsatt kommunstyrelsesammanträde ikväll måndag, som nu ställs in.

– Jag tycker fortfarande att erbjudandet från RWS var mycket intressant men det är tydligt att föräldrarna önskar se en annan lösning för Bergshamraskolan, säger Marianne Damström Gereben (L), barn- och utbildningskommunalråd.

– Det är glädjande med de många vittnesmål som vi nu har fått från föräldrar om hur bra skolan är och att de insatser vi gjort gett resultat. Det är viktigt att skolan nu får arbetsro för att fortsätta jobba vidare, avslutar Marianne Damström Gereben, avslutar hon.

Fler nyheter från Hela Stockholm

De första modulbostädena i Haninges mottagningsplan för 2017 ska flyttas in här i skogspartiet i södra Handen innan sommaren
Bostad

Första modulbostäderna i Haninge på väg upp

matbutik
Nyheter

Då stänger Hemköp i city

Nyheter

Ny tunnelbana – så påverkas trängselskatten

Bostad

Primus: Ny lösning för buller och båtklubb

Brott

Man åtalad för våldtäkt på krog i Åkersberga

Nyheter

Här köpte drottningen första Majblomman