Råttor upptäckta på förskola

Råttor har upptäckts i ett förråd på förskolan Tvättbjörnen i Trångsund.
Råttor har upptäckts i ett förråd på förskolan Tvättbjörnen i Trångsund.
En förskola i Trångsund, ”Tvättbjörnen”, har problem med råttor. Förskolans kök har stängt och barnen får vistas på en annan förskola.
– Det är äckligt, säger en förälder.
Råttorna finns även i hela Huddinge. Förra året gjorde Anticimex över 800 saneringar i kommunen.

Det var före påsk som förskolan Tvättbjörnen upptäckte råttor i ett förråd vid köket. Anitcimex har varit där och lagt ut råttfällor och nu undersöker kommunen var råttorna tagit sig in, för att kunna täta där.

Råttorna kan komma in från väldigt små hål

 Ainika Narits

Barnen har ätit lunch på en annan förskola under dagen och i morgon, onsdag, kommer barnen att vistas på en evakueringsförskola.

– Råttorna kan komma in från väldigt små hål. Nu ska vi lokalisera otätheterna och spärra dem, säger Ainika Narits på Huddinge samhällsfastigheter.

Oklar information

En förälder som Mitt i har varit i kontakt med upplever att förskolan inte informerat familjerna tillräckligt om händelsen.

– Jag lämnade mitt barn på Tvättbjörnen och sedan skulle de gå i väg till en annan förskola under dagen. Men nu vet jag inte var jag ska hämta mitt barn på eftermiddagen. De ska vara i en park som jag inte vet var den ligger. En annan förälder hade inte fått någon information alls om detta, säger föräldern.

Förskolan hade problem med råttor vid ett tillfälle även förra året. Nu är det är oklart när saneringen är klar och när förskolan kan öppna som vanligt igen.

Råttor överallt

Men råttorna finns inte bara i Trångsund. De kryper runt i hela Huddinge. Förra året gjorde Anticimex 844 saneringar i kommunen och hittills i år har företaget varit ute på 248 råttärenden i Huddinge.